Gürsel Tekin EGM raporunu hatırlattı: Yakalanan kokain yüzde 45 arttı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 2:56 pm

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, EGM‘nin 2022 raporunda Türkiye’de yakalanan kokain miktarının yüzde 44,9, şüpheli oranının ise yüzde altı arttığının yazdığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması ve buradan elde edilen gelirin cari açığın kapanmasında kullanıldığı yönündeki iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu‘na sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM)’nün 2022 Uyuşturucu Raporu’ndaki verilerini aktardı.

Gürsel Tekin rapora göre Türkiye’de yakalanan kokain miktarının yüzde 44,9, şüpheli sayısının ise yüzde altı arttığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkışı İstanbul Valiliği’ne uyuşturucu açıklaması yaptırdı

“FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ”

Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının Türkiye’deki uyuşturucu sorununun konuşulması için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tekin, “Birileri kasıtlı olarak Emniyet ve Jandarma teşkilatlarını günlük sıcak siyasetin içine çekme gayreti içindeler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu madde kullanımının toplumda salgın boyutuna gelmiş olduğuna dikkat çekmesini, ülkemizin yüz yüze bulunduğu uyuşturucuya bağımlı olma tehlikesini sağlıklı bir şekilde konuşmak için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz” ifadelerini kullandı.

EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu