EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 12:15 am - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 12:21 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın cari açığı kapatmak için uyuşturucu parası kullandığı söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)  ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayımlayarak Türkiye’de ağır bir uyuşturucu salgını yaşandığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının cari açığı kapatmak için Türkiye’ye isteyerek ve bilerek kara para girişine izin verdiğini söyledi. CHP Lideri, “Kirli paraya, yani uyuşturucu baronlarının parasına göz yumarsan, onları Türkiye’ye davet edersen, onlara her türlü imkanı sağlarsan, doğal olarak sahipleri de o parayla birlikte Türkiye’ye gelir” ifadelerini kullandı.

Saray’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “göz yumduğunu” da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de metamfetamin salgını var” dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de metamfetamin salgını var

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. EGM’nin  Twitter yaptığı açıklama şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır.

Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

BİR SUÇ DUYURUSU DA JANDARMA’DAN!

Jandarma Genel Komutanlığı da Twitter hesabından Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Komutanlık şu ifadeleri kullandı.

 

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır.

Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”