Güngören’de 4 katlı bina tahliye edildi! “Binada sallantı oldu, çatlak oluştu”

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:37 am - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 10:37 am

Güngören’de dün gece çatlaklar oluştuğu tespit edilen 4 katlı bina ve yanındaki apartman güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Binada oturan bazı vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

Olay, İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Gençosman Mahallesi’nde saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mehmetçik Sokak’ta bulunan 4 katlı binada yaşayan vatandaşlar, binada çatlak oluştuğunu fark edince durumu itfaiye, polis ve belediye ekiplerine bildirdi.

GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER

Olay yerine gelen itfaiye, polis ve Güngören Belediyesi’ne ait ekipler, binada inceleme yaptı. İncelemelerin ardından 2 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Binadan tahliye edilen yurttaşların bir kısmı geceyi sokakta geçirirken, bir kısmı da yakınlarının evlerine gitti.

Sabah saatlerinde bina temelinde inceleme yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, boşaltılan binaların yan tarafında yapımı devam eden inşaatın da olduğu görüldü. Belediye ekiplerinin bina çevresindeki önlemlerinin inceleme bitinceye kadar süreceği belirtildi.

“YAN BİNADA SALLANTI OLMUŞ”

Yan binada oturan Nevzat Civcik, “Şu anda bekliyoruz, tam olarak ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Yan binada sallantı olmuş, fayanslar dökülmüş. Biz de onun için çıktık dışarı. Bekliyoruz bakalım ne olacak. Zabıta ekipleri geldi, biz de dışarıda bekliyoruz. Bizim binada çatlak yok, yan binada var” dedi.

HES tünelindeki patlamalar yüzünden evinde çatlaklar oluşan Trabzonlu: Belediyeye gittim güldüler