Güngör Arslan’ın eşi: Cinayetin üstünü kapatmak isteyen siyasetçiler var

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:08 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:08 pm

Kocaeli’nde öldürülen gazeteci Güngör Arslan‘ın eşi Suna Arslan, olayın üstünü kapatmak isteyen siyasetçilerin olduğunu iddia etti.

Gazeteci Güngör Arslan’ın eşi Suna Arslan, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuştu. Arslan, “Güngör, meslek hayatında çok haksızlıklar yaşadı. Bazı yayın organları da onunla ilgili farklı görüntüler sundu. Cinayeti kadın meselesine bağlamak istediler. Sözü edilen kadın, ifadesinde, ‘Kendisine üç kişinin geldiğini, Güngör Arslan aleyhine ifade vermesi için baskı yapıldığını’ söyledi. Arslan, “Bu iddia çürüdü.” diye konuştu.

“OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İSTEYEN SİYASETÇİLER VAR”

Suna Arslan şu ifadeleri kullandı:

“Eşim, Kocaeli’nde gerçeklerin ortaya çıkması için korkusuzca yazan, bu yüzden başına çok şeyler gelen bir gazeteciydi. Bizim, Devletimizden tek isteğimiz üstü örtülmeden gerçeklerin ortaya çıkarılması. Basit bir cinayetmiş gibi gösterilmek istenmesi de bizi çok üzüyor. Güngör’ü itibarsızlaştırarak olayın üstünün kapatılmasını isteyen siyasetçiler, mafya var. Bazı gazeteler de buna çanak tutuyor. İstediğimiz adaletin yerini bulmasıdır. Adalete de güveniyoruz.”

Gazeteci Güngör Arslan cinayeti: 14 kişi hakkında kamu davası açıldı