Gazeteci Güngör Arslan cinayeti: 14 kişi hakkında kamu davası açıldı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 2:32 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 6:57 pm

Kocaeli’de Gazeteci Güngör Arslan, ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı cinayete ilişkin 10’u tutuklu 14 kişi hakkında çeşitli suçlardan kamu davası açtı.

Gazeteci Güngör Arslan, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Cedit Mahallesi’ndeki ofisinde 19 Şubat’ta silahlı saldırıya uğradı. Arslan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, cinayete ilişkin 10’u tutuklu 14 sanık hakkında çeşitli suçlardan kamu davası açıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre,  Ses Kocaeli gazetesi imtiyaz sahibi ve yazarı Güngör Arslan’ın iş yerinde ateşli silahla öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma, tüm iddialar titiz şekilde değerlendirilmek suretiyle sonuçlandı.

Güngör Arslan, Kocaeli Belediyesi’ndeki yolsuzluk haberleri nedeniyle öldürüldü iddiası

Buna göre eylemi bizzat gerçekleştiren tutuklu şüpheli R.Ö. hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürme ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet”, diğer tutuklu şüpheliler E.K. ve B.P. hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürme ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarına azmettirme”, H.E.Ç, F.Y, R.S. ve E.Y. hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürmek suçuna yardım ve 6136 sayılı yasaya muhalefet”, C.Y, K.Y. ve Ö.T. hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, tutuksuz şüpheliler A.Y, E.T, E.Y. ve Y.B. hakkında ise “suç delillerini gizleme” suçundan Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı.

Şüpheliler E.O, K.Y, S.Ö, S.Y, M.P, C.Y, S.Y, T.T, S.N.B, D.İ, T.U, U.Ö. ve B.K. hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürmek suçuna yardım, suçluyu kayırma ve suç delillerini gizleme” suçlarından ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken, 6 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma evrakı tefrik edilerek soruşturmanın sürdürülmesi kararı alındı.

 

 

Öldürülen gazeteci Güngör Arslan’ın son yazısı direnen Migros emekçilerine!