Güngör Arslan’ı vuran kişinin fotoğrafı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 6:42 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 6:57 pm

İzmit’te Ses Kocaeli internet haber sitesi sahibi gazeteci Güngör Arslan’ı ofisinde tabancayla vurarak öldüren 21 yaşındaki Ramazan Özkan’ın fotoğrafı ortaya çıktı.

İzmit’te, Ramazan Özkan’ın (21) Ses Kocaeli internet haber sitesi sahibi gazeteci Güngör Arslan’ı (60) ofisinde tabancayla vurarak öldürdüğü olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Özkan’ın “Elimde bir haber var, Güngör Arslan ile görüşmek istiyorum” diyerek odasına gittiği, ardından da silah sesleri duyulduğu belirtildi. Kurulan özel ekibin, cinayeti aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kocaeli Ses gazetesinin sahibi ve yazı işleri müdürü Güngör Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan ilk ifadesini verdi. Özkan ilk ifadesinde kendisini iki kişinin azmettirdiğini söyledi. Azmettirenlerin kendisine “Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın. Ailen de bir sorun yaşamayacak” dediğini anlattı.

Ramazan Özkan

OLAY ANINI ANLATTI

Özkan, azmettiricileri mahalleden tanıdığını, cinayetten bir gün önce Derince’de boş bir arazide atış talimi yaptıklarını söyledi. Atış taliminden bir gün sonra gazeteye gittiğini anlatan Ramazan Özkan, bir haberle ilgili Güngör Arslan’la görüşmek istediğini belirterek odasına girdiğini söyledi. Tartıştığı Arslan’ın ayağına 2 el ateş ettiğini ifade eden Özkan, Arslan’ın üzerine geldiğini düşünerek havaya 4-5 el ateş açtığını, o kurşunlardan birinin Arslan’a isabet etmiş olabileceğini iddia etti.

Fail ayrıca azmettirdiğini iddia ettiği iki kişinin kendisine “Öldüreceksin” demesine rağmen Arslan’ı öldürmek istemediğini savundu. Azmettiricilerin kendisine bir avukat da gönderdiğini söyleyen Özkan, “Ben sizin gönderdiğiniz avukatı istemiyorum” diyerek bunu reddettiğini anlattı.

Gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesi uluslararası basında da yer tuttu