Gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesi uluslararası basında da yer tuttu

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:28 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:34 pm

Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan‘ın iş yerinde uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesi sonrası gazeteci örgütlerinden tepkiler yükselmeye devam ediyor.Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) “Türk makamlarını konuyla ilgili hızlı ve şeffaf bir soruşturmaya çağırıyoruz” dedi.

Güngör Arslan, 19 Şubat’ta iş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonrasında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kocaeli Valiliği, saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen R.Ö. isimli kişinin suç aleti olduğundan yola çıkılan tabanca ile birlikte gözaltına alındığını ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Türkiye’de artan gazetecilere yönelik baskı, ceza ve saldırılar uluslararası basına da yayılmaya başladı. Arslan’a yapılan saldırı sonrası Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi de tepki gösterdi.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) Avrupa ve Orta Asya program koordinatörü Gulnoza Said New York’ta yaptığı açıklamada, “Türk makamlarını gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili koşullar hakkında hızlı ve şeffaf bir soruşturma başlatmaya ve gazeteciliğin olası bir saldırı nedeni olup olmadığını belirlemeye çağırıyoruz” dedi. Polisin zanlıyı yakalayıp bir silah bulması umut verici. Şimdi, olası beyinler de dahil olmak üzere, cinayete karışan herkesin adalete teslim edilmesini sağlamalılar.”

Güngör Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Güngör Arslan uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Öldürülen gazeteci Güngör Arslan’ın son yazısı direnen Migros emekçilerine!