Gündüz ilkokul akşam cami! Etüt saati öğretmenler eve imamlar okula

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 12:01 am - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 8:18 am

Barış Önal

Özel Haber: Barış Önal

Ataşehir Kaymakamlığı ilçede bulunan İçerenköy Hasanleyli İlkokulu’nda Kuran kursu açılması için talimat gönderdi. TELE1’e konuşan bir öğretmen etüt saatinde camiden getirilen imamlar tarafından öğrencilere Kuran kursu verileceğini söyledi. Konuyla ilgili TELE1’e konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Şeyhmuz Kur’an kursunun müftülük binasındaki yetersizlikler nedeniyle Hasanleyli İlkokulu’nda açılacağını ve mesai saatleri dışında faaliyet göstereceğini söyledi.

AKP’nin ‘kindar ve dindar’ nesil yetiştirme politikası sonrası ortaya çıkan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında yapılmaya çalışılan gerici uygulamalar tepki çekerken, İstanbul Ataşehir Kaymakamlığı’nın ilçede bulunan okullara öğrencilerin etüt derslerinde imamların Kuran kursu vermesiyle ilgili yazı gönderdi.

Bir ÇEDES skandalı daha! Çocuğun eline bıçak verip maket hayvanı kestirdiler

Konuyla ilgili TELE1’e konuşan bir  öğretmen okula gönderilen yazıyla ilgili, “Ataşehir’de kaymakam okul müdürlerine yazı göndermiş. İlkokullarda okul sonrası etüt yerine müftülüğün gönderdiği imamların Kur’an dersi vereceği belirtilmiş” dedi. TELE1’e konuşan öğretmen, okul müdürünün velilerden onay almak için öğretmenlere talimat verdiğini söyleyerek, “Hangi veliler izin verecek sayıya göre harekete geçecekler” ifadelerini kullandı.

“MÜFTÜLÜK BİNASI YETERSİZ DİYE”

Söz konusu iddialara ilgili TELE1’den Barış Önal Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Şeyhmuz’la görüştü. Şeyhmuz, Hasanleyli İlkokulu Müdürü’nü telefonla aradı. Okul müdürünün söylediklerini Aktaran Şeyhmuz, söz konusu uygulamayla ilgili şunları söyledi:

“İl Müftülüğü’nün Kaymakamlık oluruyla Müftülüğün binasındaki yetersizlikler nedeniyle okul dağıldıktan sonra bir ya da iki sınıf tahsis ederek Kur’an kursu uygulamasına gidilmiş. Mesai saatleri dışında, okul öğrencileri dışındaki yurttaşlara hizmet verilecek. Halk eğitim merkezimiz var yaklaşık 300 yerde çeşitli kurslar açıyoruz. Mesela bir camide ebru kursu da açabiliyoruz. Müftülük de demek ki talep doğrultusunda izin alarak böyle bir şey yapmışlar” dedi.

ETÜT SAATİ ÖĞRETMENLER EVE İMAMLAR OKULA

Kaymakamlığın okula gönderdiği talimatla, okul müdürünün söyledikleri ve öğretmenlere verdiği talimat arasında çelişki var. Birincisi, çevresinde çok sayıda cami varken ve çoğu namaz saatlerinde bile neredeyse boş dururken ilkokulun kuran kursu olarak seçilmesi pek mantıklı gözükmüyor.  Okul müdürünün, öğretmenlere, ‘Velilerden öğrencilerinin etüt saatinde Kuran kursuna kalıp kalmamaları’nı sordurması da bir başka çelişki. Yani okul bittikten sonra öğretmenler eve gidecek, imamlar derse girecek.

İŞTE KAYMAKAMIN O RESMİ YAZISI

Kaymakamlık tarafından Hasanleyli İlkokulu’na gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

a) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.
b) İstanbul İl Müftülüğü (Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 21.06.2023 tarihli ve E-30407777-000-3900204 sayılı yazısı.
İlgi (a) Yönergenin 8. maddesinde “Çeşitli nedenlerle Kur’an kurslarına gelemeyen veya bu hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlarımız için uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi, mülki amirin onayı ile Kur’an eğitim ve öğretim kursu düzenlenebilir denilmektedir.

Bu itibarla ilgi (b) yazı eki İş Birliği Protokolü (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul il Müftülüğü) uyarınca, 2023-2024 eğitim öğretim yılı süresince, ilçemiz İçerenköy Mah. Adem Sok. No 60 Ataşehir İSTANBUL adresinde bulunan İçerenköy Hasanleyli İlkokulu’nda D grubu Kur’an Kursu açılmasını olurlarınıza arz ederim.

Ataşehir Kaymakamı

İşte, İstanbul Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın, Hasanleyli İlkokulu’na gönderdiği yazı

Kaynak: HABER MERKEZİ