Kelepçeli eliyle gözyaşlarını silen Migros işçisi TELE1’de: Hakkımız olanı istedik

Yayın tarihi: 19 Şubat 2022 Cumartesi 2:52 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 3:41 pm

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alınan Migros emekçilerden Gülabi Aksu TELE1’e konuştu, “4 lirayı bize fazla gördüler” dedi.

Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evi önünde eylem yapan Migros işçileri polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınan işçilerden biri olan Gülabi Aksu’nun polis otosundaki elleri kelepçeli hali sosyal medyada gündem oldu. Migros emekçilerden Aksu, TELE1’de Tolga Yanardağ’ın sunduğu ‘Haber 13’e konuk oldu.

Aksu, “Özilhanlı yaklaşık 250 arkadaşımızı işten çıkardı. Şu anda tek ben değil tüm işçi arkadaşlarım mağdur durumda. Tuncay Özilhanlı o sarayda o villada yaşarken biz sefaletin içindeyiz. O tomarları kazanırken 4 lirayı bir ekmek parasını bize çok gördü” dedi.

Kelepçe takılıp gözaltına alınan Migros işçileri serbest bırakıldı

‘ARKADAŞLARIMIZ PERİŞAN’

İşçilerin çok zor durumda olduğunu söyleyen Aksu, “Perişanlar. Evine ekmek götürecek paraları yok. Müdürlerle görüştük, herhangi bir netice alamadık. Dün villasının önüne protestoya gittik sanki biz baskına gitmişiz. Etrafımızda binden fazla polis vardı. Açıklamamızı yaptık, bir yetkili gelsin konuşalım ondan sonra dağılırız dedik. Bir anda etrafımızı sardılar, yere düşenler oldu, darbe yiyen oldu, bayılan oldu. Bizi de kelepçeleyip götürdüler” ifadelerini kullandı.

‘POLİSLERİ GÖRÜNCE İÇİM PARÇALANDI’

Sosyal medyada gündem olan fotoğrafına ilişkin de konuşan Aksu, “O araç içinde çoluk çocuğumun rızkını düşündüm. O polisleri gördüğüm zaman benim içim parçalandı. Acaba biz bir şey mi yaptık diye düşündüm. Fazlasını istemedik bir ekmek parası istedik” diye konuştu.

Çalışma Bakanlığı’ndan Migros’a soruşturma!