Gültekin Uysal, Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti’den ihraç sürecini anlattı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 9:32 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 9:32 am

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal “Sayın Soylu FETÖ dediğimiz yapının propaganda sürecinde yer aldı” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti’den ihraç sürecini anlattı. Halk TV’de gazeteci Barış Terkoğlu, Uysal’a Soylu’nun FETÖ gerekçesiyle Demokrat Parti’den ihraç edilip edilmediğini sordu.

Uysal soru üzerine şunları söyledi: “Sayın Soylu 2010 yılıydı zannederim. Sayın Cindoruk’un genel başkan olduğu dönemde böyle bir süreç işledi. Biz o referandumun karşısındaydık.

Sayın Soylu zaman zaman iktidarın FETÖ dediğimiz yapının da operasyonel kiralama yöntemiyle farklı farklı siyasi geleneklerden toplumsal meşruiyetlerini propaganda güçlerini artırmak için o propaganda sürecinde yer aldı. Kendisi öyle tercih etti.

Sonrasında da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 2010 referandum sürecinde Soylu, parti genel merkezinin aksine o referandumda evet oyu vererek Anadolu’nun pek çok noktasında propaganda yaptı. O vesileyle bir ihraç süreci işledi.”

MHP’nin ‘silmeyi unuttuğu’ Soylu tweet’i gündem oldu

DP lideri Gültekin Uysal: Ev sahibim Afgan