DP lideri Gültekin Uysal: Ev sahibim Afgan

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 8:06 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 8:08 am

Mülteci/göçmen tartışmalarına değinen Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal “Ev sahibim Afgan, üstelik İstanbul’da çok sayıda evi varmış” dedi.

Türkiye’de mülteci/göçmen tartışmaları sürerken, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Uysal “Yoğun göç altındayız. Bunların arasında gerçekte kimler var bilinmez. Ama cadı avı gibi Suriyeli avı da yapmak olmaz. Küçük bir kıvılcım büyük bir sorun yaratabilir” dedi. “Ev sahibim Afgan, üstelik İstanbul’da çok sayıda evi varmış” diyen Uysal, özetle şunları söyledi:

“Türkçe öğreteceksiniz. Bazen itiliyorlar, eleştiriliyorlar diye öfke duyuyorlar. Buna acil bir çözüm bulunmalı. Türkiye, Suriyelileri burada tutarak bir defa Suriye’nin demografik yapısını bozuyor. Kayıtdışı bir çalışma alanı oluştu. Konut üzerinden vatandaşlık satılması ise bizi incitiyor.

İşin özü tabii ki yanlış Suriye politikası. Türkiye, Moskova ve Tahran üzerinden değil, doğrudan Şam rejimi ile ilişki kuracak. Suriyelilerin geri dönmesi için iklim değişikliğine ihtiyaç var. İktidar değişmeli. Suriyeli kadar Afgan, Iraklı başka ülkelerden de kontrolsüz bir göç dalgasının altındayız. AK Parti mülteciler üzerinden Batı ile ilişkisini sınırladı. Batı, Türkiye’ye mülteci kampı diye bakıyor.”

YAZININ TAMAMI

Ümit Özdağ çağrı yapmıştı! Davutoğlu’ndan dikkat çeken çıkış