Gülşen’e çağ dışı diyen Bekir Bozdağ istismara neden sessiz?

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 10:55 am - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 11:40 am

Şarkıcı Gülşen’in troller tarafından aylar sonra kırpılmış olarak sosyal medyada servis edilen sözleri için ‘Çağ dışı zihniyet’ açıklaması yapan  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun evlendirilip tecavüze maruz bırakılması olayına sessiz kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bozdağ’ın sessizliğine tepki göstermek için Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Kılıçdaroğlu’nun eylemine yanıt veren Bozdağ, “Her daim görüşmeye ve konuşmaya hazırız” dedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğunu evlendirilip tecavüze maruz bırakması skandalı tarikat karanlığını ortaya koydu.  Skandal istismarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkarken hala bir tutuklama olmaması tepki topladı. Skandal istismarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkarken hala bir tutuklama olmaması tepki topladı.

GÜLŞEN’E ÇAĞ DIŞI DİYEN ADALET BAKANI SESSİZ

Şarkıcı Gülşen’in aylar sonra troller tarafından sosyal medyada kırpılmış şekilde servis edilen sözlerini hedef alarak, “İmam hatiplilere karşı çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyorum” açıklaması yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise tarikattaki istismar skandalıyla ilgili sadece “Ben adalet terazisi dosdoğru tartsın diye konuşmuyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ADALET BAKANLIĞI’NA YÜRÜDÜ

Adalet Bakanı’nın sessizliğine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlığa yürüdü. Kılıçdaroğlu olayla ilgili kolluk kuvvetlerinin hala harekete geçmemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

“CHP Gn.bşk.Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah da Adalet Bakanlığ’ına yürüdü. Sayın Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığından randevu istemedi. Eğer randevu istemiş olsaydı kendisine randevu verirdim. Randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ile görüşme yerine basın açıklaması ile yetindi. Canı sağ olsun. Biz, memleketimizin her meselesini Türkiye’nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanıyla her daim görüşmeye ve konuşmaya hazırız.”

 

Kılıçdaroğlu istismarın ardından vekillerle Adalet Bakanlığı’na yürüdü