Gülistan Doku’nun ablasından Erdoğan’a görüşme talebi!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 8:52 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 9:12 pm

TELE1 HABER MERKEZİ

Gülistan Doku’dan, 1012 gündür haber alınamadı. Doku’nun davasında serbest bırakılan baş şüpheli Zaynal Abakarov’un nerede olduğu bilinmiyor. Doku’nun ablası Aygül Doku, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Cumartesi günü Diyarbakır’a gelecek. Onla görüşmek istiyoruz. Bize burası hukuk devleti hukuk ülkesiyiz biz gereğini yapacağız demişti” dedi.

Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Doku’nun, son görüştüğü kişi olduğu belirtilen Zaynal Abakarov gözaltına alınıp 18 Mart’ta adli kontrolle serbest bırakıldı.

Gülistan Doku bin gündür kayıp! “Yetkililer bir türlü cevap veremiyor”

Doku dosyasında tek şüpheli olan ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçuyla 15 günde 1 imza atma şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest kalan Zaynal Abakarov’un adli kontrol şartının adreslerinde olmadığı, telefonuna ulaşılamadığı için tebliğ edilemediği öğrenildi.

Yazı adresine ulaşamadığı için Zaynal Abakarov’un polis merkezine gitmeyip imza atmadığı, adresinde bulunmadığı ve telefonlarının kapalı olduğu 24 Ağustos 2022’deki emniyet tutanağına da yansıdı.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku TELE1’e konuştu.  Aygül Doku, şunları dile getirdi:

“ABAKROV’A NEDEN İŞLEM YAPILMIYOR”

“Gülistan tam bin 12 gündür yok. gülistan tam bin 12 gündür nerededir diye sormadığımız kimse kalmadı. En sonunda dosyanın baş şüpheli Zaynal Abakarov, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 15 günde bir gidip imza vermesi gerekiyordu. Altı aydır Zaynal Abakarov, bir imza vermemiş. Normal şartlarda 15 günde bir gidip imza vermesi gerekiyor. Verilmemesi durumunda zorla tutuklama kararı çıkarılır. Zaynal Abakarov’un altı ayda tek bir yerde imzası yok.

Peki altı aydır imzası neden yok? Gülistan 1012 gündür nerede sorusunu cevabını bilen şahıs neden bu denli korunuyor. Biz bu sorunun cevabını almaktan öte her gün yeni bir skandal ile uyanıyoruz.

Başkası olsa imza vermediği için tutuklanır. Zaynal Abakarov’a neden yapılmıyor. Kim ve neden koruyor.

“CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ YARGINLANACAK DEMİŞTİ”

Biz daha önce Elazığ’da Cumhurbaşkanı ile görüştük. Cumartesi günü Diyarbakır’a gelecek. Onla görüşmek istiyoruz. Bize burası hukuk devleti hukuk ülkesiyiz biz gereğini yapacağız demişti. Gülistan’ı bulacağız. Adalet önünde yargılanacak kim varsa yargılanacak demişti.

Bırakın Gülistan’ı biz baş şüpheli nerede bilmiyoruz. Biz bu soruların cevabını istiyoruz. Biz kızımıza ne olduğu sorusunun cevabını istiyoruz. Kızımıza bu karanlığı yaşatanların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Kızımızın bugün nerede olduğunu ve ona kimlerin ne yaptığını bunun neticesinde adaletin devreye girmesini istiyoruz.”

 

Gülistan Doku’nun ablasını mezuniyet töreninden yaka paça dışarı attılar