Gülistan Doku’nun ablasını mezuniyet töreninden yaka paça dışarı attılar

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 11:51 am

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den itibaren kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, okulun mezuniyet töreninde sahneye çıkarak konuşma yapmak istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri Aygül Doku’yu zor kullanarak sahneden yaka paça indirdi.

Munzur Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreninde 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan  Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku elinde kardeşinin fotoğrafı ile sahneye çıkarak bir konuşma yapmak istedi.

Halk TV’den Ferit Demir’in haberine göre Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, elinde 888 gündür kayıp olan kardeşinin fotoğrafı ile çıktığı sahneden okul yönetiminin talimatı ile indirilmek istendi. Abla Aygül Doku’ya eşlik eden bir grup öğrenci ise bu sırada sahnede ‘Gülistan Doku Nerede?’ sloganları attı.

Üniversitenin güvenlik görevlileri Aygül Doku’yu zor kullanarak sahneden indirmek istediği esnada kısa süreli arbede yaşandı. Doku ve yanındakiler yaka paça sahneden atıldı. Aygül Doku sahneden indirildiği esnada fenalaştı.

“YAŞASAYDI BUGÜN MEZUN OLACAKTI”

Mezuniyet töreninin yapıldığı alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Abla Aygül Doku, “Gülistan yaşasaydı o da bugün mezuniyet kepini havaya atacaktı” diyerek şunları söyledi:

“Gülistan senin davanın peşini hiç bırakmadım. Bırakmadım Gülistan seni. Seni karanlıkta bırakmayacağım. Gülistan yaşamış olsaydı bugün burada arkadaşları gibi o da diplomasını alacak kepini havaya atacaktı. Gülistan bana derdi mezun olduğum gün ikimiz de mavi elbise giyelim. Öyle çok severim ki maviyi. Gülistan diplomasını almaya gelemedi. Bırakmadılar diplomasını alsın. Onu 888 gündür karanlıkta bırakıyorlar. Ben diplomasını almaya geldim, üniversite rektörü ve hocaları Gülistan için 5 dakika bir zaman ayırıp bana Gülistan’ın diplomasını vermediler. Bir üniversite düşünün ki 888 gündür kayıp olan öğrenciye bu şekilde sahip çıkıyor. Acınacak halde değilim benim ciğerim yanıyor. 888 gündür ben sabahları uyandıramadığım kardeşimi Gülistan’ımı kaybetmenin acısını yaşayarak güne başlıyorum. Üniversiteye bakın sanki hiç Gülistan kaybolmamış. Gülistan’da bu cübbeyi giyecekti. Gülistan’da kepini kaldıracaktı, Gülistan’ın öğrencileri olacaktı. 888 gündür Gülistan’ın hayallerini, gençliğini ve geleceğini çaldılar. Gülistan’a söz verdik, o gün mavi giyecektik ve diplomayı beraber alacaktık ama olmadı Gülistan’ın arkadaşları diplomalarını aldı o ise karanlıkta”

Gülistan Doku’nun ailesinden Abarakov’un serbest bırakılmasına itiraz