Jandarmadan grevdeki Lezita işçilerine düşman muamelesi: 8 işçi hastanede 18 gözaltı

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:02 am - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 7:55 am

Kötü çalışma koşulları nedeniyle grevde olan Lezita işçilerine jandarmadan çok sert müdahale. 8 işçi hastaneye kaldırıldı, 18 işçi gözaltına alındı.

İzmir’de Lezita fabrikasında çalışan Öz Gıda İş üyesi işçiler, kötü çalışma koşulları, düşük ücret ve sendika taleplerinin reddedilmesi sebebiyle 7 Mart 2024 tarihinden itibaren grevde. Fabrika önünde grevlerini sürdüren işçilere jandarma çok sert biçimde müdahale etti.

 

Gözaltılarla ilgili Lezita Grevi sosyal medya hesabından sert müdahalenin görüntüleri yayımlandı. Sendika, Jandarmanın çok sert müdahalesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.  Sert müdahalenin görüntülerini paylaşan sendika, “İŞÇİNİN ÜSTÜNE ŞEVKLE, KALKANLARA VURA VURA YÜRÜYÜP YOLA SÜRDÜĞÜNÜZ BU GÖRÜNTÜLER HİÇ UNUTULMAYACAK. NE YAPARSANIZ YAPIN LEZİTA GREVCİLERİ MUTLAKA KAZANACAK!” yazdı.

Lezita grevi

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Lezita fabrikası işçilerinin hak mücadelesine jandarma çok sert müdahalede bulundu.

Baldur’da grev: Gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı

ÖZDAĞ: HİNT İŞÇİLERİ ÇALIŞTIRIYORLAR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Türk işçileri işten çıkarıp yerine Hindistan’dan işçi getiren Lezita bu uygulamada tek başına değil. Yalova’daki bazı tersanelerde de Türk işçiler işten çıkarıldı, yerlerine yabancılar alındı” uyarısı yaptı.

 

 

Kaynak: TELE1