Baldur’da grev: Gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2020 Cuma 10:56 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2020 Cuma 10:59 pm

Kocaeli’nde çalıştıkları fabrikada greve hazırlanan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevini kırmak isteyen işveren dışarıdan işçi getirdi; gözaltına alınan 4 işçi ve 1 sendika yöneticisi serbest bırakıldı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, sendikalı üyelerin işten çıkarılmasının ardından grev kararı aldı. İşçiler, taleplerini işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönmesi, sendika ve toplu iş sözleşmesi haklarının tanınması olarak sıraladı.

İşçiler greve çıkmaya hazırlanırken, işveren bugün dışarıdan 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup, çalıştırmak suretiyle grevi kırıcılığı yapmaya çalıştı.  Sendika üyesi işçilerin bu duruma tepki gösterip, karşı çıkması üzerine işveren fabrikaya polis çağırdı. 4 işçi ve Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın polisler tarafından gözaltına alındı.

Gözaltılara ve baskılara boyun eğmeyen işçiler fabrika önünde greve başladı.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Birleşik Metal-İş, sabah saatlerinde gözaltına alınan işçilerin ve sendika yöneticinin serbest bırakıldığını duyurdu.