Gözü dönen seyyar satıcı 4 zabıtayı tüfekle vurdu! Yoldan geçenler de saçmaların kurbanı oldu

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 7:23 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 8:54 pm

Malatya’da seyyar satıcılık yapan Ali K. zabıta ekiplerinin tezgahının kaldırmasını istemesi üzerine sinir krizi geçirdi.  Ali K., aracından aldığı tüfek ile,  4 zabıtayı yaraladı. Yoldan geçen 3 kişiye de yaralayan Ali K., suç aleti ile birlikte gözaltına alındı.

Olay, öğleden sonra Alacakapı Mahallesi’nde meydana geldi. Denetim yapan zabıta ekipleri, mahallede giysi satışı yapan seyyar satıcı Ali K.’den tezgahını kaldırmasını istedi.

İddiaya göre, buna karşı çıkan Ali K., bir süre tartıştıktan sonra yanındaki tüfekle zabıtalara ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar zabıta Ahmet Turan G., Fatih Ş., Harun K. ve Kenan T. ile bölgeden geçen Hasan K., Hakim H. ve Ahmet Y.’ye isabet etti.

Olayı görenlerin ihbarıyla bölgeye gelen ekipler, yaralıları ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırdı. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olay yerinden kaçmaya çalışan seyyar satıcı Ali K. ise polis ekiplerince suç aleti tüfekle yakalanarak gözaltına alındı.

Zabıtayla inatlaşan seyyar satıcı, meyve sıkma makinesine el konunca meyveleri yere attı!

Olayı görenler, seyyar satıcının zabıtlarla tartıştığını, sonra tüfekle ateş ettiğini söyledi. Çevredekilerin cep telefonu ile çektiği görüntülerde Ali K.’nın tüfekle ateş ettiği ve bölgedekilerin kaçıştığı görüldü.

Görgü tanıklarından biri, Ali K’nin sinirlenerek aracından tüfeği aldığını engellemeye çalıştıklarını fakat başaramadıklarını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.