Gözler İmamoğlu’nda! Açıklama yapacak

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 6:29 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 7:44 am

CHP’de ‘değişim’ tartışmaları sürerken, süren önemli aktörlerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün bir açıklama yapacak.

‘Değişim’ ve ‘yenilenme’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de, bu talepleri en güçlü dile getiren aktörlerden Ekrem İmamoğlu bugün bir açıklama yapacak.

İstanbul’da devam eden ilçe kongreleri sürecinde belli bir aşama geride kaldı. İstanbul açısından kritik önemdeki ilçelerin kongreleriyse önümüzdeki hafta devam edecek.

Gelinen aşamadan ‘memnun olduğu’ belirtilen İmamoğlu bugün saat 12:00’de kameraların karşısına geçecek. Diken’in haberine göre İmamoğlu’nun devam eden tartışmalar, yerel seçimler ve CHP’ye dair açıklamalar yapması bekleniyor.

AKP’li Fatma Şahin’in işçilere patronu övdüğü grev sonuç verdi! İşçiler kazandı

YOL HARİTASINI AÇIKLAYABİLİR

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında İmamoğlu’nun basın toplantısı düzenleyerek yol haritasını açıklayacağını belirtmişti.

Saymaz, yazısında, “En çok merak edilen sorunun yanıtını vereyim. İmamoğlu, ‘İstanbul’u kaybedemeyiz’ diyecek ve yeniden İBB başkanlığına aday olacağının işaretini verecek” dedi.

İsmail Saymaz ayrıca İmamoğlu’nun ‘değişim mesajları vermeye devam edeceğini de yazdı.

Diyanet’ten Halil Konakçı’ya inceleme

‘DEĞİŞİM’ ÇAĞRISI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından CHP’de ‘değişim’ gerçekleştirilmesi konusunda çağrılarda bulunmuştu.

‘İktidar İçin Değişim’ adlı bir internet sitesi kuran İmamoğlu, ayrıca Oksijen’deki yazısında, Türkiye’nin ikinci yüzyılı için harekete geçtiğini ve yeni bir siyaset ihtiyacının olduğunu belirtmişti.

İmamoğlu, parti liderlerinin şahsi tercihleri ve etrafındaki dar çevrelerin dışlayıcı özellikleri olduğunu, bunun yerine ‘cesur ve demokratik lider’ gerekliliğini ifade etmişti.

“Türkiye’nin yeni bir tahayyüle ihtiyacı var” diyen İmamoğlu, çalışmalarını paylaşmaya devam edeceğini aktarmıştı.

Öte yandan İmamoğlu, 2 Ağustos’ta basın mensuplarının “Ağustos ayında sizden bir açıklama bekleniyor?” sorusuna, “Mutlaka bir ajandamız olacak ama belirli bir günü yok. Sizleri bilgi sahibi yapacağız” yanıtını vermişti.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen başkan ilk icraatını gerçekleştirdi! Nazilli Belediyespor’u sattı