Naci Görür’den ‘İstanbul depremi’ için bir uyarı daha! Riskli bölgeleri açıkladı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 5:14 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar 5:14 pm

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da beklenen deprem ile ilgili uyarılarda bulundu. Görür, “Özellikle Anadolu Yakası’nda kırmızıya yakın alanlar kıyıya yakın. Anadolu Yakası’nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyılara yakın yerler sorunlu” diye konuştu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Sözcü TV’de İstanbul’da beklenen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) olası İstanbul depremine karşı dayanıksız olduğunu düşünülen yapıların yenilenmesi çalışmasıyla ilgili konuşan Görür, şunları söyledi:

“Özellikle Anadolu Yakası’nda kırmızıya yakın alanlar kıyıya yakın. Yani deprem şiddetinin, en büyük yer ivmesinin, hızının fazla olacağı alanlar. Anadolu Yakası’nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyılara yakın yerler sorunlu. Avrupa’ya geldiğimiz zaman orada eksiklik görüyorum. Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin daha fazla müracaat etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü orada zemin zafiyeti söz konusu depremin şiddeti, ivmesi, hızı da orada daha fazla. Dolayısıyla, Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylüyorum fakat Avrupa Yakası için o haritanın daha fazla özellikle sahil şeritlerinin kırmızıya biraz daha renklenmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Van ve Balıkesir depremlerini değerlendirdi! Naci Görür’den “büyük deprem” açıklaması