Gorilla Armor Sayesinde Yeni Standartlar Belirleyecek

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 8:09 pm

Gorilla Armor, dayanıklılık ile görüntü netliğinin benzersiz bir kombinasyonuyla güneş ışığı altında daha net bir ekran sunuyor ve günlük kullanıma bağlı aşınmalara karşı daha üstün koruma sağlıyor.

Akıllı telefonlar için üretilen farklı bir kaplama malzemesi olarak öne çıkan Corning Gorilla Armor, normal bir cam yüzeyle karşılaştırıldığında, yansımaları %75’e kadar azaltıyor, ekranın okunabilirliğini artırıyor ve neredeyse her ortamda ekran yansımalarını en aza indiriyor.

Corning; yeni kaplama malzemesi ile, Galaxy S24 Ultra’nın dayanıklılığını optimize ediyor.  Corning’in laboratuvar testlerinde rakip malzeme alüminosilikat cam kaplamayla karşılaştırıldığında üstün bir dayanıklılık sergiledi.

Malzemenin çizilmelere karşı olağanüstü direncini ölçmek için ise, günlük kullanımdan kaynaklanan mikro çizikleri taklit eden yeni bir laboratuvar testi olarak “Scratch Bot” çözümünü geliştirdi. Bu zorlu testin sonuçlarına göre Gorilla Armor’da görünür çizikler oluşmadı ve çizilmelere karşı rakip malzeme alüminosilikat cam kaplamaya göre dört kat daha fazla dayanıklılık sundu.

Gorilla Armor

İlginizi çekebilir: Galaxy S24 Ultra’da “Gorilla Glass Armor” Kullanılıyor

Gorilla Armor’da ortalama %25 tüketici öncesi geri dönüştürülmüş içerik bulunduğu, UL2809-2 Geri Dönüştürülmüş İçerik için Çevresel Talep Doğrulama Prosedürü (ECVP) uyarınca UL Solutions tarafından onaylandı.

GA’la donatılan Galaxy S24 Ultra telefonların piyasaya sürülmesi, Samsung ve Corning için bir kutlama niteliği de taşıyor. Sektöre yön veren ortaklıklarının 50. yılını geçen yıl kutlayan Samsung ve Corning, ilk olarak 1973 yılında Kore’deki tüketiciler için televizyonları daha erişilebilir hale getirmek üzere iş birliği yaptı.

İş birliğinin temelini oluşturan anlayış, yarım yüzyıldır devam ediyor. Corning Gorilla Glass, en eski Galaxy akıllı telefonlardan, tümü Corning Gorilla Glass Victus 2 kullanan Galaxy S23 Serisi, Galaxy Z Fold5 ve Galaxy Z Flip5 de dahil olmak üzere, en yeni ürünlere kadar sayısız Samsung cihazında yer aldı.

Yeni iPad Pro’ların Çıkış Tarihini Açıkladı

Kaynak: TELE1