Görenler anlam veremedi! Elektrik trafolarını fanlarla soğuttular

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:56 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 10:56 am

Datça’da sık sık yaşanan elektrik kesintisi sorunu bir tür çözülemezken vantilatör ile trafonun serinletildiği görüntüler gündem oldu. Fatih Portakal, AYDEM çalışanının kendisine konuyla ilgili trafoların portatif trafolar olduğunu, içerisine klima koyamadıklarını söylediklerini iletti.

Muğla’nın Datça ilçesinde klima kullanımından kaynaklı bazı elektrik trafoları patladı ve geçtiğimiz günlerde elektrikler kesildi. Karanlığa gömülen ilçede yaklaşık 2 saat sonra da sular kesildi. İlçede yaşanan elektrik kesintileri gündem oldu. Sosyal medyada yayılan trafoyu soğutmak için konulan fanların fotoğrafı ise tartışmalara neden oldu.

Gazeteci Fatih Portakal tartışmayı sosyal medyaya taşıması üzerine AYDEM tarafından arandığını, trafoların portatif trafolar olduğunu, içerisine klima koyamadıkların için bu yöntemi tercih ettiklerini söylediğini iletti.

TURİZM SEKTÖRÜ DE ETKİLENDİ

Sözcü’de yer alan habere göre, son üç günden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintilere bağlı olarak yaşanan halkı, özellikle butik oteller ve esnafı zor durumda bıraktı. Sektör temsilcileri özellikle butik otellerin turistleri tahliye etmek zorunda kaldığını aktarırken, Datça bölgesinde sektörün çöktüğünü kaydetti.

18 yaşındaki Hamza, tamir edeyim derken elektrik panosundaki akıma kapılıp öldü!