Google’da bir devir kapanıyor

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 11:46 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 11:46 am

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google’ın Google Podcasts uygulamasını kapatma kararı almasıyla şirketin 293. girişimi de tarihe karışacak.

AA muhabirinin “Killed by Google” web sayfasından derlediği bilgilere göre, bugüne kadar Google tarafından başlatılan ancak çeşitli sebeplerle kapatılıp tarihe karışan 293 girişim mevcut.

Google’ın büyük beklentilerle yola çıktığı ancak tarihin tozlu sayfalarına karışan Google Glass, Google Stadia, Google+, Google Hangouts ve Google Play Music gibi uygulamalara geçen hafta Google Podcasts de eklendi.

Dünya çapında sadece Android cihazlara 500 milyondan fazla yüklenen Google Podcasts uygulaması, 5 yılı aşkın süredir podcastleri keşfetmek isteyen kullanıcılar için öne çıkan uygulamalardan biri olmuştu.

Google Mesajlar’ın yeni uydu özelliği! Şebeke olmadan SMS gönderilebilecek

2024 yılı içinde yayın hayatına son verileceği duyurulan Google Podcasts uygulaması için şirket, kullanıcıların verilerini YouTube Music uygulamasına taşımasını istiyor. Böylece Google aracılığıyla podcast dinlemek isteyen kullanıcılar, artık YouTube Music platformu üzerinden istedikleri kanallara ulaşabilecek.

Kaynak: AA