Google ve Yandex’e meydan okuyor

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 10:56 am

Microsoft, özel web arama motoru Bing’de önemli bir kilometre taşına ulaştığını duyurdu. Şirket, Bing’deki günlük aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiğini açıkladı.

Microsoft Bing Google ve Yandex’e meydan okuyor. Microsoft’un arama motorundan sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi’ye göre, haberler şirketin yapay zeka yazılımı Chatbot’u piyasaya sürdükten sadece bir ay sonra geldi. Üst düzey yönetici, şirketin hala “küçük, düşük, tek haneli paya sahip bir oyuncu” olduğunu ancak Bing’in önceden dikkate değer bir oyuncu olmadığı göz önüne alındığında yeni verilerin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

 

Bing

Ancak, en son sürümün piyasaya sürülmesinden sonra, şirketin günlük aktif kullanıcılarının üçte biri arama motoruna yeni gelen kullanıcılardan oluştu.

 

Başkan Yardımcısı tarafından verilen röportajda, “Yeni Bing’in bu çekiciliğini, aramanın yeniden icra edilmesi gerektiği görüşümüzün bir doğrulaması olarak ve Arama + Cevap + Sohbet + Özgünlük kavramlarının tek bir deneyimde birleştirilmesinin benzersiz değer önerisi olarak görüyoruz.” İfadeler kullanıldı.

Netflix sevilen seriyi geri getiriyor

 

İlginç bir şekilde, kullanıcı artışının bir kısmı da platformu arama motoru için kullanmamış olan insanları içeriyor. Başka bir deyişle, Bing’in günlük ön izleme kullanıcılarının üçte biri, her gün sorguları için chat yapay zekasını kullandı. Dahası, Microsoft, oturum başına üç sohbet ve 45 milyondan fazla sohbet gösteriyor. Tüm bunlar internet kullanıcısının yeni bir serüven aradığını ve bunun geçici bir heves olduğunu gösteriyor olabilir. Ancak eğer aksi bir durum varsa, Google’ın başı fena halde belada demektir.