Google Play Store geliştiricileri dara sokacak

Yayın tarihi: 4 Eylül 2019 Çarşamba 10:26 am - Güncelleme: 4 Eylül 2019 Çarşamba 10:26 am

Google Play Store yakında tanıtım videolarını otomatik olarak oynatmaya başlayacak. Bu özellikten dolayı geliştiriciler biraz dara düşecek gibi görünüyor.

Android’in uygulama mağazası Google Play Store yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta tasarım değişikliğine giden Play Store, şimdilerde de uygulama ve oyunların tanıtım videolarını otomatik olarak oynatmaya hazırlanıyor. iOS’in uygulama mağazası App Store’da bu özellik iOS 12 güncellemesi ile birlikte gelmişti.

iPhone ve iPad sahipleri App Store’a girdiğinde; uygulama ve oyunların tanıtım videoları otomatik olarak oynatılıyordu. Tabii Apple bunun için bu özelliği devre dışı bırakma opsiyonunu eklemişti.

Google ise bu opsiyonu eklemeden direkt olarak tanıtım videolarını otomatik olarak oynatacak. Bildiğiniz gibi Play Store’daki tanıtım videoları direkt olarak YouTube üzerinden oynatılıyor. Bu noktada Google, geliştiricilere bir de yaptırım uygulayacak.

1500 TL altı en iyi akıllı telefonlar 2019 Eylül

Eğer geliştirici YouTube’a yüklediği tanıtım videosunda para kazanma özelliğini aktif ettiyse; 31 Ekim 2019 tarihine kadar bunu devre dışı bırakması gerekiyor. Yani geliştiriciler artık tanıtım videolarından para kazanamayacak.

OTA üzerinden sunulacak olan güncelleme ile kullanıma sunulacak olan bu özelliğin Eylül ayı bitmeden aktif olacağı söyleniyor. Bakalım Google bu özelliği ile özellikle de hücresel veri ağındaki veri tüketimi konusunda tepki alacak mı?