Google Fotoğraflar yeni bazı özellikler kazandı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 8:10 am - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 8:10 am

Google, fotoğraflarınızı daha keskin hale getirebileceğiniz bir özellik sunmayı planlıyor. İşin aslına bakacak olursak bu özelliğin adeta şaka gibi olduğunu söyleyebiliriz. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Google tarafından paylaşılan bir habere göre fotoğraflarınızı daha keskin hale getirebileceğiniz bazı özellikler geldi. Fakat öncesinde önemli bazı hatırlatmalar yapalım. Şirket, Google One isimli bir uygulama geliştirmişti. Uygulama üzerinden isteyenler fotoğrafları depolayabiliyordu.

Her ne kadar olumlu bir gelişme gibi görünse bile her şey 15 GB hak tanındığını görene kadardı. Yapılan açıklamalarda bu miktarın aşılamayacağı ifade edildi. Aslında şirket sunucu masraflarından kurtulmak istiyordu. Şimdi ise Google Fotoğraflar ile birlikte son günlerin tadını çıkarma vakti.

Yapılan açıklamalara ve ortaya çıkan bazı sızıntılara göre Google Fotoğraflar iki yeni özellik kazanacak. Bu özelliklerden bir tanesinin keskinleştir özelliği olması dikkat çekti. Diğeri ise kullanmayı gider özelliği olacak. Her iki özelliğin diğer birçok fotoğraf düzenleme uygulamasında kullanıldığı biliniyor.

Google Fotoğraflar

Google aslında çok daha önce getirmesi gereken özellikleri henüz yeni yeni Google Fotoğraflar ile kullanıma açıyor. Neden bu kadar geç kaldığı konusunda pek bir açıklama yok. Ancak birçok kişi firmanın bu uygulamaya pek özen göstermediğini ifade ediyor.

Google Pixel 5a kamera ayrıntılarını yanlışlıkla paylaştı

Alt menüde yer alan ayarlar sekmesi üzerinden bu özellikleri kullanabilirsiniz. Ayrıca her iki özellik fotoğrafın tamamına uygulanıyor. Yani sadece belirli bir bölümü keskinleştirmek mümkün değil. Peki siz Google Fotoğraflar ile ilgili gelen bu iki özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?