Google Chrome yeni yapay zeka özelliği ile dikkat çekecek

Yayın tarihi: 25 Şubat 2024 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 8:53 pm

Google, Chrome M122’nin piyasaya sürülmesiyle tarayıcısına deneysel bir üretken yapay zeka özelliği ekledi. Yeni AI aracına “Yazmama yardım et” adı verildi. Çünkü bu özellik kısa bir komuttan daha açıklayıcı cümleler ve hatta tam paragraflar yazmanıza tam anlamıyla yardımcı olabilecek.

Google, bu aracın bulunduğunuz web sayfasının içeriğini anlamak ve böylece uygun öneriler üretebilmek için Gemini modellerini kullanacağını söylüyor. Yani bulunduğunuz websitesine uygun olarak yazı örnekleri yazmanıza yardımcı olacak.

Chrome

Chrome’un verdiği örneklerden birinde, kişinin ne sattığıyla ilgili yeterli bir açıklamayı en basit halinden alarak bir paragrafa çevirdi. En başta AI modeline “50 dolara hava fritözü, daha küçük bir yere taşınıyorum notları yazıldı. Yazmama yardımn et araçı, kullanıcının mesajını tam bir paragraf olarak geliştirdi. Yapılan öneride “Daha küçük bir yere taşınıyorum ve hava fritözüm için yer olmayacak. İyi durumda ve harika çalışıyor. 50 dolara satıyorum. İlgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin” yazııldı.

İlginizi çekebilir: Google Bard Türkçe dil desteğine kavuştu

Google’ın bu örneğinde, yazma yardımının sunduğu ilk öneri ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar iyi değilse, uzunluğunu ve tonunu değiştirebilme imkanına sahip olabileceksiniz.  İşiniz bittiğinde, isteminizi önerilen yazımla değiştirmek için Değiştir düğmesini tıklayabilirsiniz.

Yapay zeka artık hayatımızın her alanında her şeyi kolaylaştırmak için geliştiriliyor. Bu sebeple de çoğu kişinin mesleğinin AI tarafından ele geçirilmesi endişesi de mevcut. Ancak yine de AI henüz bir insanın yapabileceklerini yapabilecek konumda değil.

Galaxy Buds ile Bariyerleri Ortadan Kaldıran İletişim

Kaynak: TELE1