‘Gönül Dağı’ setinde iki kadın arasında yaşanan taciz davasında karar

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 10:06 am - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 1:38 pm

Gönül Dağı” dizisinin setinde Saç Asistanı Zeynep Çetinkaya’nın dudağından öpmeye çalışarak kendisini taciz eden setin Makyaj Şefi Kardelen Özbek’e açtığı dava sonuçlandı.

“Gönül Dağı” dizisinin setinde yaşanan ve yargıya taşınan taciz davası geçen hafta sonuçlandı. Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kardelen Özbek suçlu bulundu. Mahkeme 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özbek 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlerse cezası infaz edilecek.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre Sinema TV Sendikası avukatı Ceren Kalı “Sinema TV Sendikası olarak iş yerinde gerçekleşen her türlü cinsel taciz ve cinsel istismar davalarını istisnasız takip etmeye ve mağdurlara hukuki destek sunmaya çalışıyoruz. Bu davada oldukça hızlı ve etkin bir soruşturma yapılarak dava açılması ve failin cezalandırılması mümkün olabildi. Hızlı, adil ve hakkaniyetli bir karar çıkmış olmasının adalete olan inancı perçinleyici yönünün oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

“TACİZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİKTEN SONRA İŞTEN ÇIKARILDI”

Sinema TV Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Köprü Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Gönül Dağı’ isimli dizi film projesinde Saç Asistanı olarak çalışan meslektaşımız Zeynep Çetinkaya aynı dizinin setinde Make UP Şefi olarak çalışan Kardelen Özbek tarafından cinsel tacize uğramış, yapım şirketi tarafından ise maruz kaldığı tacizi bildirmesine rağmen haksız olarak işten çıkartılmıştır. Sendika olarak takip ettiğimiz dava dosyasında çıkan kararda; Mahkeme Zeynep Çetinkaya’ya cinsel tacizde bulunan Kardelen Özbek’i suçlu bularak, cezalandırılmasına karar vermiştir. Zeynep Çetinkaya’nın Yanındayız!” denildi.

‘Gönül Dağı’ oyuncusu kendisini taciz eden E.H’yi ifşa etti

Kaynak: BİRSEN ALTUNTAŞ