Gökhan Zan’dan Hatay çıkışı: Ya değişim ya Hatay ittifakı

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 4:40 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 4:40 pm

Depremde büyük yıkım yaşayan Hatay‘da CHP’nin Lütfü Savaş‘ı yeniden aday göstermesine tepkiler sürerken Gökhan Zan “Ya değişim ya Hatay ittifakı” çıkışında bulundu.

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına yeniden Lütfü Savaş’ı göstermesi tepki çekerken deprem sonrası Hatay’da yaptığı çalışmalarla bilinen eski futbolcu Gökhan Zan’dan yeni bir açıklama geldi.

Zan sosyal medya paylaşımında, “Sevgili Hataylı hemşehrilerim, güzel bir hafta olacağı ümidiyle, kalbinizde bir umutla yürüyün…Ya Değişim! ya da HATAY İTTİFAKI!” dedi.

AÇIKALIN’DAN DA ZAN’A DESTEK

Zan’ın bu çıkışına Hatay Barosu Başkanı ve CHP’den aday adayı olan Hüseyin Cihat Açıkalın’dan da destek geldi. CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki göstermişti.

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Gökhan Zan, CHP ile ittifak yapılmaması kararı sonrası İYİ Parti’den istifa etmişti. CHP’nin Hatay’da mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday göstermesine tepki gösteren Gökhan Zan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşmüş, TİP’ten belediye başkan adayı gösterilebileceği iddia edilmişti. TİP ise henüz bu konuda kesin bir talep olmadığını duyurmuştu.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: 46 mahalle riskli dedim Murat Kurum cevap vermedi

Depremde kızını kaybeden Orhan Aydın’dan ‘Lütfü Savaş’ tepkisi: Kabullenemiyorum

Kaynak: TELE1