Kaçak göçmenler Taksim’de transların yaşadığı evlerin önüne gidip bağırdı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 11:07 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 5:52 pm

İstanbul Taksim’de Ramazan bayramının ilk günü kaçak göçmenler, transların yaşadığı evlerin önüne gitti. Yabancı uyruklu kişiler, evlerin önünde bağırdı.

Taksim’de bayramın ilk günü tuhaf bir olay yaşandı. Suriyeli, Pakistanlı, Afgan, Bangladeş ve Filistin uyruklu kaçak göçmenlerden oluşan bir grup transların yaşadıkları evin önüne gitti. Sloganlar atan grup, evlere doğru bağırdı.Göçmenlerin görüntülerini çeken gazeteci ise saldırıya uğramaktan korktuğunu söyledi. Dakikalarca bağıran gruba polis de müdahale etmedi.

TRANSLARA BAĞIRAN KAÇAK GÖÇMENLER YAKALANDI

Polis, kaçak göçmenlerin transların evlerinin önüne giderek bağıran kaçak göçmenleri yakaladı. Emniyet ekipleri, Beyoğlu, Taksim çevresinde “Düzensiz Göçmenlerin Yakalanması” ve “Genel Huzurun Sağlanması” amaçlı başlatıldığı belirtilen çalışmada 37 Afganistan, 18 Suriye, 18 Pakistan, 8 Bangladeş uyruklu, 6 Filistin, 10 diğer ülkelerden olmak üzere 97 kaçak göçmen yakaladı.

Ayrıca, fuhuş yaptığı iddia edilen 29 transa da çevreyi rahatsız etmek suçundan, 277’şer lira para cezası kesildiği belirtildi.

 

 

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler