Gıda ürünlerinde KDV düşürüldü!

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 3:12 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2022 Cumartesi 3:56 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik desteklerin açıklandığı programa canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan yaptığı açıklamada gıda ürünlerinde yüzde 8 olarak alınan KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini açıkladı.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, KDV’deki yeni kararı açıklarken “KDV sistemini sadeleştirme kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmadan satır başları şöyle:

“Yüksek enflasyonun etkilerini 2022 içinde büyük ölçüde ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Enflasyonla mücadele topyekün fedakarlığı gerektirir. Bugün bu adımlardan birinin müjdesini sizlerle paylaşmak üzere bir aradayız.

KDV sistemini sadeleştirme kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Un ve ekmekte zaten uyguluyoruz. Yeni düzenleme ile gıda ürünlerinde devlet adına yüzde 7’lik indirim yapmış oluyoruz. Bu ürünler enflasyon sepetinde ciddi ağırlığa sahip.

Bu düzenlemeyi yarınki Resmi Gazete’de yayımlıyoruz. Gıda sektöründe de aynı oranda fedakarlık, yani yüzde 7’lik indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Bu geminin gördüğü her zarar, aldığı her yara ortak kaybımızdır.

Aynı zamanda denetim seferberliği başlatıyoruz. Enflasyonla mücadele timi ile, fiyatları artırılmış ürünlerle ilgili sıkı denetimler yürütecekler”

TIKLAYIN | Nebati’den yastık altı altın formülü! Kuyumcular ve bankalar alacak

Nebati’den yastık altı altın formülü! Kuyumcular ve bankalar alacak