Gezi’ye ‘Darbe’ diyen Hilal Kaplan’dan tarihi itiraf

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 12:05 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 12:43 pm

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, ABD’deki Kongre işgali sonrası Trump’ın avukatlığına soyundu. Gezi direnişine ‘darbe’ diyen Kaplan, “#ABDdarbe etiketi yanlış. Onbaşı seviyesinde bile asker yok, tank tüfek yok, şiddet yok. Neyle darbe yapacaklar, boynuzlu şapkayla mı” dedi. Kaplan’ın “Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim”  ifadesi de ‘itiraf’ olarak yorumlanarak “Ülkemizde seçimi kaybettiğinde gitmemek için direnecek birileri mi var?” sorusu yöneltildi.

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın Twitter ve Facebook’un Trump’ın paylaşımlarını kısıtlamasına yaptığı yorum ve ‘ABD darbe’ etiketine tepkisi tartışma yarattı.

ABD’de Trump’tan darbe kalkışması! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi: 4 ölü

Vurularak öldürülen Trump taraftarı hava kuvvetleri personeli çıktı!

Kaplan’ın “Twitter, Trump’ın son tivitini “yalan” diye işaretlemekle kalmadı; RT-Fav’a da kapattı. Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim” ifadesi ‘itiraf‘ olarak yorumlanırken, sosyal medya kullanıcıları “Ülkemizde seçimi kaybettiğinde gitmemek için direnecek birileri mi var? Ne diyorsunuz?” yorumlarına neden oldu.

Gezi direnişine ‘darbe’ diyen Kaplan’ın ABD’deki Kongre işgali için de “Bu arada şu #ABDdarbe etiketi yanlış. Onbaşı seviyesinde bile asker yok, tank tüfek yok, şiddet yok. Neyle darbe yapacaklar, boynuzlu şapkayla mı 🙂” çıkışı da yine itiraf olarak nitelendirildi.

Pelikancı Kaplan’ın paylaşımları sosyal medyada tepki topladı. O tepkilerden bazıları şöyle: