Gezi tutuklusu Can Atalay milletvekili adayı oldu

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 2:08 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 3:23 pm

Gezi Parkı Davası’ndan tutuklu olan Avukat Can Atalay, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Parkı Davası’ndan tutuklu olan Avukat Can Atalay’ın TİP’ten milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Erkan Baş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Mücadele azmini ve kararlılığını Gezi’den, Soma’dan, Aladağ’dan, Hendek’den ve daha birçok direnişten tanıdığımız, her zaman haklının sesi ve savunucusu olmuş sevgili dostum Can Atalay milletvekilli adaylığı teklifimizi kabul ederek bizi çok mutlu etti. Bu karanlığı hep birlikte sonlandırıp Can ve Saray tarafından tutsak edilen tüm yoldaşlarımızla özgürlükte buluşup kucaklaşacağız. Ve hep birlikte hesap soracağız! Hoş geldin Can #TİPSenin

“HOŞBULDUK DOSTLAR”

Can Atalay da sosyal medya hesabından Erkan Baş’ın paylaşımını alıntılayarak milletvekilliği adaylığı hakkında açıklama yaptı.

Atalay, “İlk gençliğimizden beri sokaklarda, meydanlarda, hak mücadelesinde başladığımız yoldaşlığı bugün memleketin bu karanlıktan çıkması mücadelesine çevirdik. Hoş bulduk dostlar!” ifadelerini kullandı.

Can Atalay ayrıca 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma’da resmi rakamlara göre 301 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti, 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman’ın Ermenek ilçesinde resmi rakamlara göre 18 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti, 29 Kasım 2016 tarihinde Adana Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını ve 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen Çorlu Tren Kazası gibi davaların da avukatlığını üstlenmişti.

Çorlu Tren Kazası’nda dokuz yaşındaki Oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz de TİP’ten milletvekili adayı olmuştu.

 

OZAN BİNGÖL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Baş ayrıca, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl’ün de TİP’ten milletvekili adayı olduğunu belirtti.

Baş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Uzun zamandır ülkede vergi adaletinin tesisi için çabalayan, gelir dağılımında adalet için toplumsal sorumluluk üstlenen, vergi bilincinin gelişmesine katkı sunan Vergi Uzmanı sayın Ozan Bingöl davetimizi kırmayarak adaylık teklifimizi kabul etti. Halkça ödenen her şey hakça paylaşılıp eşit bölüşülecek! Hoş geldiniz @ozanbingoll #TİPSenin” ifadelerini kullandı.

 

Mısra Öz TİP’in teklifini kabul etti! Milletvekili adayı oluyor