Gezi Parkı’nda 12 yaşındaki çocuğu taciz edenler serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2020 Perşembe 4:45 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 Perşembe 5:43 pm

Beyoğlu’nda annesiyle geldiği Gezi Parkı’nda bisikletle gezen 12 yaşındaki kız çocuğu 3 kişinin tacizine maruz kaldı. Bir kişinin zorla kolundan tuttuğu çocuk kaçarak annesinin yanına gitti. Gözaltına alınan tacizciler savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Dün öğlen saatlerinde Beyoğlu Gezi Parkı’nda 14 yaş ve altı için sokağa çıkma serbestliğinden yararlanarak annesi F.Ş. ile Gezi Parkı’na gelen 12 yaşındaki kızı H.Ş., bisiklet ile park içinde gezmeye başladı. H.Ş., bisikleti elinde sürerek annesinin yanına dönerken önüne çıkan 3 kişinin sözlü tacizine uğradı.

H.Ş’nin aktarımına göre, tacizcilerden biri H.Ş’yi kolundan tutarak evine götürmek istedi.

Korku içinde çığlıklar atarak kaçan H.Ş, koşarak annesinin yanına geldi. İhbar üzerine anında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, Gezi Park’ının hemen karşısındaki çocuk parkında şüpheli 3 kişiyi yakaladı.

H.Ş, yakalanan şüphelileri teşhis ederken gözyaşlarına boğuldu. Anne, F.Ş kızını taciz ettiği iddia edilen kişilere elleriyle vurarak, tepki gösterdi.

SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

H.Ş’yi bir polis memuru ve annesi sakinleştirmeye çalıştı. Kelepçe takılarak gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürülen A.K., M.A. ve İ.A.’nın kırmızı ışıklarda duran araçlardaki sürücülere mendil satmaya çalışıp cam silen kişiler olduğu, uyuşturucu kullanmak ve hırsızlıktan suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Anne F.Ş ve kızı polis merkezine giderek şüphelilerden şikayetçi oldu. Polis merkezine götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.