Avukatlar Gezi için adalet istedi! “İstinaf hakimleri tarihin neresinde yer alacağına karar versin”

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 12:27 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 4:12 pm

Avukatların Çağlayan Adliyesinin önünde tuttukları ‘Gezi İçin Adalet Nöbeti’ devam ediyor. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Gezi tutuklusu Can Atalay için, “Can sadece avukatlık yaptığı için orada. Bizim adımıza içerde yatıyor” dedi. Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman ise, “İstinaf hakimleri tarihi neresinde olacağına karar versin” diye konuştu.

Gezi Davasından sonra başlayan ‘Gezi İçin Adalet Nöbeti’nde konuşan Ali Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay eşinin mektubunu okudu. Altınay mektubunda “6 yargıçtan 4’ü burada hiç bir suç delili yok dedi. Ama biz Slivri’deyiz Bakırköy’deyiz. Türk milleti bu durumdan memnun mu? Yargının saygınlığının yolu toplumun çoğunluğu tarafından acilen kınanmaktan geçmez mi? Biz bunu Silivri’den mi yapacağız yoksa size bir sorumluluk düşecek mi?” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu Gezi Davası’yla ilgili yaptığı konuşmada  “Hukuk ve demokrasi bizim açımızdan çok önemliydi. Bunlardan birinin olmadı noktada diğerini var edemediğimizi bütün yaşamımız boyunca biliyoruz. Bu davayı yıllardır takip edenler olarak bu davanın hukuka aykırılığını söylemeye devam edeceğiz. Can sadece avukatlık yaptığı için içerde. Biz biliyoruz ki o bizim adımıza yatıyor içerde. Onlar bu ülkenin hukuk tarihine onurlarıyla geçecekler” dedi.

Avukatlar Gezi tutukları için adalet nöbetinde

“İSTİNAF HAKİMLERİ NEREDE OLACAĞINIZA KARAR VERİN”

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, “Tayfun bilimin etiğin söylediklerini savunmaya devam ediyor. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı tarih aydınlık sayfalara yazılacak. İstinaf hakimlerine sesleniyorum. Tarihin hangi sayfalarında olacaksınız karar verin. Karanlık tarafta mı aydınlık tarafta mı” diye konuştu.

“BİZİ SOSYAL MEDYADAN SİLMEYE ÇALIŞACAKLAR

Can Atalay’ın Babası Mustafa Atalay, “Gezi eylemleri 80 ilde yapıldı. Büyük şehirlerde bir şeyler yapıyoruz. Küçük şehirlerde de bir şeyler yapalım. Sansür yasası geliyor. Bizi sosyal medyadan uzaklaştırmaya çalışacakalar. Biz geleneğimize dönelim. Kahvelerde sohbet yapalım. evlerde ziyaret yapalım alan açalım. Biz birebir çalışmazsak 2023’den sonra geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.