Gezi anneleri: Canımız bir kez daha yandı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 1:08 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 1:42 pm

Gezi direnişinde hayatını kaybeden çocukların anneleri, dokuz yıllık süreçte yaşadıklarını ve Gezi Davası karar duruşmasından çıkan hapis cezalarını anlattı.

Gezi direnişinde hayatını kaybeden direnişçilerinin anneleri Tele 1 ekranında Enver Aysever’in Gündeme not programına konuk oldu. Gezi davasında çıkan skandal kararın ardından üzüntülerinin katlandığını söyleyen Gezi anneleri, yaşadıklarını anlattı.

GÜLSÜM ELVAN: “KIRGINIZ, ÖFKELİYİZ”

Gezi’den çıkan karar hakkındaki düşüncelerini paylaşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan “Kırgınız, üzgünüz öfkeliyiz. kaç gündür uyumuyoruz başa döndük. Ağaç falan hiçbir şey değil. Emir vererek çocuklarımızı vurdurdu. Ağaçla çocuğumuzu nasıl bir tutarsın? Hepsi gencecik çocuklardı. Oğlum vurulduğunda 14 yaşındaydı. Davadan kesinlikle bir şey beklemiyordum. Çok uğraştık avukatlarımızla birlikte. Tırnaklarımızla kazarak görüntüleri çıkardık. Delilleri karartmaya çalıştılar. Müebbetle 16 yıl verdiler fakat katili serbest.” dedi.

EMEL KORKMAZ: KARARLAR ACIMIZI ARTIRDI

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz “Ali’yi kaybedeli dokuz yıl oldu. Mücella abla hep yanımızdaydı. Avukatımız Can Atalay hep yanımızdaydı. Çıkan kararlar acımızı artırdı. Evlatlarımızın katilleri dışarıdayken, bu insanlara ceza verilmesi canımızı yaktı.” diye konuştu.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan kararın ardından “Çok büyük acılar yaşadık. evlatlarımızı katlettiler. Dokuz yıldır acılarla boğuştuk. evlatlarımız toprağın altında, katilleri dışarda. Mücella ablamız, avukatımız Can Atalay ve diğer arkadaşlarına hukuksuzca bir ceza verdiler. bütün dünya şu anda Türkiye’nin adaletsizliğini izliyor.” yorumunu yaptı.

NURAY GEDİK: ALDIKLARI CEZA BİR DARBE DAHA OLDU

Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik:

“Mücella ablayı, Can Atalay’ı çok yakından tanıyoruz. Aldıkları ceza bir darbe daha oldu. Çocuklarımızın yanında olmuşlardı. Bu çok saçma bir karar. Acımız hep aynı katiller elini kolunu sallayarak geziyor. Oğlumun katilleri ölümünden önce bir sürü suç işlediler. Oğlum öldükten sonra içeri girdiler. Oğlum hastanede yoğun bakımda yatarken üç tane sivil polis hastaneye girip delilleri karartmaya çalıştılar. Oğlumun kanlı gömleğini iç çamaşırlarına kadar her şeyleri yaptılar. Bunun nedenini hala bulamadım. Silah hala meçhul. silahı denize atan kişi 25 yıl ceza aldı. evlat acısı çok ağır bir acı. hukuksuzluk ayrı bir acı.” dedi.

SAYFİ SARISÜLÜK: MÜCELLA HANIM’IN ARKASINDAYIZ

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük “Oğlumuzun yılı geldi. Fotoğraflarına bakıyorum. Ben bütün çocukların annesiyim. Cumhurbaşkanı bize çıkıp “hakkınızı savunmadınız” demesin diye biz de Mücella Hanım’ın arkasındayız.” diyerek Gezi kararlarını eleştirdi.

MEHMET YILDIRIM: GEZİ YARGILANAMAZ

Yayına katılan Medeni Yıldırım’ın abisi Mehmet Yıldırım “Davayla ilgili söylenecek bir şey yok. Hukukun olmadığı bir sistemde yaşıyoruz. Gezi yargılanamaz. Gezi’nin mahkemesi katılamaz. Cezaevindeki arkadaşlarımızı en yakın zamanda dışarıda görmek için mücadeleyi bırakmayacağız.” diye konuştu.

 

Gezi Davası kararı yurdun dört bir yanında protesto edildi! İstanbul’da 51 gözaltı