GES sistemine başvuru sayısı açıklandı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 12:46 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 12:46 pm

Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, GES’e 5 milyar liralık talep beklenirken 6.6 milyar liralık talebin geldiğini söyledi ve toplamda 83 bin 816 yatırımcının katıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Gelire Endeksli Senet’e (GES) ilişkin önemli açıklamada bulundu. Bakan Nebati GES’e 5 milyar liralık talep beklenirken 6.6 milyar liralık talebin geldiğini söyledi. GES’e toplamda 83 bin 816 yatırımcı katıldı.

Gelire Endekli Senet (GES)’e yoğun talep gösterildiğini belirten Bakan Nebati, “83.816 bireysel yatırımcı 6.6 milyar TL’lik talep gösterdi” dedi.

Nebati’nin konuşmasının satır başları şöyle:

EK BÜTÇE AÇIKLAMASI

Kanun teklifiyle, genel bütçe kapsamındaki idarelerin bütçe tertiplerine 817 milyar 271 milyon 632 bin lira, özel bütçeli idarelerin bütçe tertiplerine 63 milyar 203 milyon 143 bin lira olmak üzere toplam 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenecek ek bütçe teklifinin kabul edildiğini anımsatan Bakan Nebati, Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 7.3 büyüdüğünü kaydetti.

Nebati’nin açıklaması şöyle:

“Ek bütçe teklifimiz plan bütçe komisyonunda kabul edildi. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi modeli sayesinde ülkemiz dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Türkiye’miz pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış, büyüme başarısını sürdürmeye devam etmektedir. İlk çeyrekte yüzde 7.3 büyüme ile dengeli şekilde büyüyoruz. Uluslararası kuruluşlar 2022 yılı büyüme tahminlerini ülkemiz için yukarı yönlü revize yapıyor. 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize daha kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum.

“ENFLASYONİST BASKI TÜM DÜNYADA ARTIYOR”

TÜİK tarafından en son açıklanan verilere göre üretici enflasyonu yüzde 132.16 artarak, rekor düzeye yükselirken Nebati konuşmasında önceliğin enflasyon olduğunu söyledi. Her zaman olduğu gibi dünyadaki enflasyonist baskıya değinen Nebati, “Her konuşmamda ısraren söylediğimiz tespit var. Enflasyon. Mücadele ediyoruz. Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek hep beraber bizler olacağız. Özellikle petrol, doğal gaz, kömür fiyatlarının olağanüstü artması enerjinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Zor her zaman oyunu bozar. Enflasyonist baskıların tüm dünyada arttığını görüyoruz. Alım gücünün zorlandığının farkındayız. Bunun en aza indirilmesi için gerekli adımları hızlı bir şekilde attık ve atmaya devam edeceğiz. KDV indirimlerine gittik”

HSBC’den üçüncü çeyrekte Türkiye için korkutan enflasyon uyarısı!