Feshane önünde toplanan bir grup 'LGBT lobisinin Türkiye'yi kuşattığı ve Müslüman Türk milletine hakaret ettiği' gerekçesiyle İBB'nin 'Ortadan Başlamak' sergisini hedef gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Fatih ilçesindeki Artİstanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" sergisinin "Müslüman Türk milletine hakaret ettiğini" ileri süren bir grup, bugün Feshane önünde toplandı. Grup, "Ekrem istifa" ve "Semtimizde sapkınlık istemiyoruz" sloganları attı. Feshane önünde konuşan ve iki gün önce (25 Haziran) sergiyi gezdiğini sosyal medyada hesabından duyuran Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan, sergide "pagan ritüelleri, çıplaklık içeren ve polis düşmanlığı yapan fotoğraflar, LGBT propagandası yapan ve sosyalizmi öven filmler" gösterildiğini iddia etti. Doğan ayrıca "Biz Müslüman Türk milleti olarak sergi kapatılana kadar burada mücadele vermeye devam edeceğiz," dedi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Doğan'dan sonra söz alan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, Feshane'de "tarihi dokuya, milli ve manevi değerlere uygun sanatın sergilenmesi" gerektiğini vurgulayarak, "LGBT lobisinin Türkiye'yi kuşattığını" ileri sürdü. Sergi, sosyal medyada da bir grup tarafından "terör örgütü propagandası yapmak," Gezi Parkı Direnişi fotoğraflarına yer vermek gibi nedenlerle hedef gösterilmeye devam ediyor.'ORTADAN BAŞLAMAK' SERGİSİ HAKKINDA
İBB'nin duyurusuna göre "Ortadan Başlamak" sergisi, 19 Küratör ve 300 sanatçının katıldığı, farklı tekniklerden ve dönemlerden 400'den fazla eserin yer aldığı, çeşitli etkinliklerle zenginleşerek Haliç kıyısında yer alan Feshane'nin açık ve kapalı alanlarına yayılıyor: "Sergi, her anın bir başlangıç ihtimali olduğunu müjdeleyen umutvar bir kavramsal çerçeveye yerleşiyor. 'Ortadan başlamak' fikri çoğulluğu ve farklılığı överken, parça ve bütünü hem özerk hem bir arada tahayyül etmeyi öneriyor. [caption id="attachment_869473" align="alignnone" width="474"] 'ORTADAN BAŞLAMAK' SERGİSİ[/caption] "Yenilenmek için uygun zamanı ve mekanı beklemenin gerekli olup olmadığını tartışıyor. Sergi, şimdi ve burada, geçmişe aynı anda açılan bir geçit oluşturuyor. Koparılıp atılanı, koptuğu yerden, yıkılanı yıkıldığı yerden şimdiden başlayarak bağlamaya; 'Toplumsalı Yeniden Toplamak' görevini sanatın araçlarıyla düşünmeye davet ediyor."
Muhabir: Bişar Arslan