Geri dönüşlerin mücadelesi! Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 6:36 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 6:36 pm

Süper Lig’in 30’uncu haftasında Galatasaray, 1-0 öne geçtiği mücadelede 3-2 geriye düştü. Kasımpaşa’nın pes etmeyen oyununa karşılık Galatasaray son dakikada bulduğu golle şampiyonluk yarışında hata yapmadı. Sarı Kırmızılılar mücadeleden 4-3 galip ayrıldı.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk oldu. Müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmayı 4-3 kazanan Galatasaray, zirvedeki yerini korudu.

Galatasaray’ın gollerini 27. dakikada Dries Mertens, 48 ve 83. dakikalarda Mauro Icardi, 90. dakikada Carlos Vinícius kaydederken, Kasımpaşa’nın golleri 34. dakikada Mauro Icardi kendi kalesine, 57. dakikada Aytaç Kara ve 77. dakikada Nuno Da Costa’dan geldi.

Kasımpaşa’da Claudio Winck, 79. dakikada penaltıya sebep olduğu pozisyonda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Mauro Icardi, 81. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Andreas Gianniotis’i geçemedi.

Galatasaray’da Abdülkerim Bardakcı gelişmesi

Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı kazanan Galatasaray puanını 81’e yükseltirken, Kasımpaşa 43 puanda kaldı.

MERTENS’TEN OLAĞAN ÜSTÜ GOL

Karşılaşmada ilk gol, Galatasaray’dan geldi. Muslera’nın Kasımpaşa savunmasının arkasına gönderdiği uzun topa hareketlenen Barış Alper, geriden gelen Mertens’e pasını gönderdi. Kasımpaşa ceza sahası önünde topu kontrol eden Mertens’in şık vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti.

ICARDİ KENDİ KALESİNE

Kasımpaşa bu gole çabuk yanıt verdi. Aytaç’ın sol kanattan kullandığı kornerde Porozo’nun kafa vurduğu top Icardi’ye çarpıp ağlara gitti.

İlk yarı 1-1 berabere sona erdi.

ICARDİ SAHNEDE

Galatasaray ikinci yarının hemen başında bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan Mertens’in kullandığı serbest vuruşta ön direkte altı pas önünde kafayı vuran Icardi, meşin yuvarlağı ters köşeden ağlara yolladı.

Kasımpaşa bu gole, Aytaç Kara’nın müthiş golüyle yanıt verdi. Da Costa’nın pasıyla topla buluşan Aytaç Kara, Galatasaray kalesini cepheden gördüğü pozisyonda uzaktan yaptığı sert vuruşla fileleri havalandırdı.

KASIMPAŞADAN GERİ DÖNÜŞ

Kasımpaşa, karşılaşmada ilk kez öne geçti. Sol kanattan ceza sahasına giren Ben Ounes’in altı pas önüne gönderdiği topu Da Costa ağlara yolladı.

KASIMPAŞA 10 KİŞİ

Bu golden iki dakika sonra Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Savunmadan atılan uzun topla Kasımpaşa ceza sahasına giren Zaha, Winck ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı kararını verirken, Winck’e de kırmızı kartını gösterdi.

ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI

Galatasaray’da penaltıyı kullanmak için Icardi topun başına geçti. Icardi’nin kullandığı atışta sağına uzanan kaleci Gianniotis penaltıyı kurtardı.

Penaltı kaçırdıktan iki dakika sonra Icardi, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Ziyech’in sağ kanattan penaltı noktası üzerine yaptığı ortada Icardi kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

VİNİCİUS 3 PUANI GETİRDİ

Oyuna 89. dakikada Mertens’in yerine dahil olan Carlos Vinicius, bir dakika sonra Galatasaray’a galibiyeti getiren golü kaydetti. Sol kanattan Köhn’ün yaptığı ortayı arka direkte Vinicius kafa ile Icardi’ye indirdi. Icardi’nin dönerek şutunda top yan direkten döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı önünde bulan Vinicius topu ağlara yolladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, kritik mücadeleden 4-3 galip ayrıldı.

Kaynak: TELE1