Gergerlioğlu: Muhalefeti yok etmek istiyorlar!

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 9:41 am - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 1:38 pm

Hakkındaki hapis cezası kararının TBMM’de okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu TELE1’e yaptığı açıklamada, “Muhalefeti yok etmek istiyorlar. Demokrasi nöbetimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Vekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM’de demokrasi nöbetine başlayan Gergerlioğlu muhalefet partilerinden kendisine destek ziyaretlerinin düzenlendiğini söyledi. Mecliste Anayasa Mahkemesinin kararını bekleyeceğini söyleyen Gergerlioğlu meclise yönelik düzenlenecek herhangi bir operasyonun kara leke olarak ülke tarihine geçeceğini belirterek, “Anayasa mahkemesi henüz sonucunu açıklamadı. Açıkladığı zaman vekilliğin durumu değişebilir. Benim özgürlüğümle ilgili durum değişebilir. Böyle bir girişimde bulunurlarsa Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçer” dedi.

Geceyi mecliste geçiren Gergerlioğlu: Bu irade milletindir ancak millet alır

 

“BİZE KARŞI YAPILAN ZULME KARŞI SEMPATİ OLUŞTU”

Vekilliğinin düşürülmesinin ardından Türkiye ve dünya kamuoyunda zulme karşı bir ortak noktanın oluştuğunu belirten Gergerlioğlu, bu sabah düzenlenen operasyonların bir sindirme politikası olduğunu söyleyerek “Nevruz öncesinde bir sindirme politikası işletiliyor bunu artık çok iyi biliyoruz. Ama bu çabalar boşuna. Bize yönelik yapılan zulme karşı bir sempati oluştu. Yapılan zulmü herkes gördü yargı kararının hukukuz olduğunu herkes biliyor. Savunulacak zerre tarafı yok. Bu da bize karşı ilgi ve sempati oluşturdu. Bunu baltalamak için kapatma davası açtılar. Ardından operasyona başladılar. Bize karşı ilgiyi azaltmak için ne yapacağını bilemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

“MUHALEFETİ YOK ETMEK İSTİYORLAR”

Bsakın seçim tartışmalarına değinen Gergerlioğlu, “Aklılları sıra Kürt muhalefetini yok etmek istiyorlar. Bu akıl mantık dışı bir şey. Kendilerine göre güvenli bir zemin oluşturduktan sonra, tamamen steril bir hale getirdikten sonra seçime gireceklerdir. Bunlar seçim hazırlı değil” diye konuştu.

Gergerlioğlu sözlerini, “Bütün herkesi adalet nöbetine desteğe çağırıyorum. Hem Türkiye’ye hem dünyaya çağırıda bulunuyoruz” diye sonlandırdı.