‘Gerekirse yarım kilo et yeriz’ diyen AKP’li vekil, maaşından dert yandı!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 11:02 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 12:04 pm

“Gerekirse yarım kilo et yeriz” diyen AKP’li Zülfü Demirbağ milletvekili maaşının ‘azlığından’ dert yandı, borç alarak idare ettiğini söyledi.

Her geçen gün artan maliyetler ve tüketim ürünlerine gelen zamlar karşısında “Gerekirse 2 kilo değil yarım kilo et yeriz” diyen AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, 40 bin TL civarında olan milletvekili maaşlarını az buldu, geçinemediğini ve danışmanlarından borç alarak ayı tamamladığını ifade etti.

‘VİCDANI OLAN O MAAŞLA MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMAZ’

TV42’deki Sümen Altı programına konuk olan Demirbağ, şunları kaydetti: “Şu anda utanıyorum ki, danışmanıma ‘Oradan 2-3 bin lira getirin. Niye? Danışmanlarıma borçlanmışım maaşımı bekliyorum, 15 gün sonra alacağımız. Bayram öncesi maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Çok zor.

AKP’li Demirbağ da ‘porsiyon küçültün’ dedi

‘BELEDİYEDEYKEN Bİ DENETİM Bİ YÖNETİM ALIYORDUM, ÇOK ÇOK İYİYDİ’

Ee şimdi ben İstanbul Belediyesi’nde bürokrattım. Yönetim kurulu üyeliği de alıyordum bi denetim bi yönetim. Valla şu ankinden çok çok iyiydi benim durumum. İki tanede kooperatife girdim ev sahibi oldum ben İstanbul’da. Şimdi? Şimdi mümkün değil, nasıl yapacaksınız?”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklif edilen rakam açıklandı