Gençlik örgütlerinden 10 Ekim anması: Hesabını soracağız

Yayın tarihi: 10 Ekim 2020 Cumartesi 5:30 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 5:33 pm

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 5. yılında Gençlik Örgütleri “10 Ekim’i unutmayacağız” demek için Beşiktaş’ta buluştu.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 5. yılında İstanbul Beşiktaş’ta buluşan gençlik örgütleri “10 Ekim’i unutmayacağız, hesap soracağız” dedi.

Anarşist Gençlik, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Gençlik Devrimci Öğrenci Birliği, Devrimci Gençlik Dernekleri, Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Fikir Kulüpleri Federasyonu, HDP Gençlik Meclisi, Kaldıraç, Öğrenci İnisiyatifi, Öğrenci Kolektifleri, Yeni Demoktatik Gençlik, SGDF ve Serüven’in katılımıyla gerçekleştirilen anmada basın açıklaması yapıldı.

“”10 Ekim’i unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız” pankartının açıldığı anmada okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Ankara Tren Garı önünde barış için bir araya gelen yüzlerce insan, adalet, barış demokrasi çağrılarını yükselten sesler arasında iki bomba patladı. Devlet desteki IŞİD tarafından patlatılan bombayı ölen yüzlerce insanı, onların adranı hatırlatıyoruz. Unutmadığımız bir şey daha var egemenlerin ve paralı uşaklarının tüm suçlarını teker teker hatırlıyoruz. Hepimiz hatırlıyoruz, ölenlerin ve yaraların üzerine tomalarla sıkılan gazları, İslam Devleti çetesi için öfekeli gençler diyen dönemin başbakanı ve nicelerini unutmuyoruz, affetmiyoruz!”

Öte yandan 18.00’de gerçekleşecek anmaya katılacak için, Beşiktaş’tan Kadıköy’e geçen gençlik örgütleri Beşiktaş-Kadıköy vapurunda da yaşamını yitirenler için saygı duruşunda durup, marşlar söyledi.