Gençlerden Ali Babacan’ı zorlayan sorular! “Siz ne zaman yargılanacaksınız?”

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 8:58 am - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 8:58 am

Oğuzhan Uğur’un Mevzular Açık programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yöneltilen sorular dikkat çekti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Oğuzhan Uğur’un YouTube Kanalı Babala TV’de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu. Babacan’ın konuk olduğu programın tanıtım videosu gündem oldu.

Videoda bir gencin Babacan’a “Ali Bey, geçmiş davaları yeniden açacağınızı ve sanıkları yeniden yargılayacağınızı söylüyorsunuz. Benim babam da o sanıklardan biriydi, benim babam öldü. Babamı nasıl tekrar yargılayacaksınız? Fethullah Gülen’e ‘Hoca efendi’ diyen siz ne zaman yargılanacaksınız?” dediği görüldü.

Bir başka genç ise, “SEKA’nın özelleştirilmesinde Danıştay 13. dairesi dedi ki; ‘Özelleştiremezsin’. Ancak siz hukukun üstünlüğünü kullanmadınız. Bir kararname yayınladınız, 6300 sanırım… Danıştay 13. dairesinin kararını dinlemediniz ve Balıkesir’deki işletmeyi özelleştirdiniz. Şu an biz kağıt, kitap alırken zorlanıyorsak sizin parmağınız var bunda. Ben olsam vicdan azabı çekerdim, siz çekiyor musunuz?” diyerek sorusunu sordu.

Babacan ise “Bunun hukuki tartışmasını hukukçu arkadaşlarımızla…” dedi. Genç, “Siz imza attığınız şeyin ne olduğunu bilmiyor musunuz?” dedi.

Gençlerin sorularının ardından salonda kopan alkış turanı dikkatlerden kaçmadı.

Oğuzhan Uğur’dan olaylı bölüme ilişkin açıklama: Kavgayı yayınlamayacağız