Genç kadının asgari ücretle yaptığı muhteşem hesap: Paris’e de gidecek

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 1:31 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 2:03 pm

Pandemi ve ekonomideki kötü gidiş nedeniyle bir çok esnaf dükkânlarını kapatırken, geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşlar, müzisyenler  yokluk nedeniyle yaşamlarına son verirken, sokak röportajlarına yansıyan karelerde ekonominin iyi olduğunu savunan vatandaşların söyledikleri şaşırtmaya devam ediyor. Genç bir kadın bir sokak röportajında ekonomideki gidişatı “3 bin lirayla babalar gibi yaşarsın” sözleriyle övdü.

Kendine muhbabir kanalında yayımlanan bir sokak röportajında konuşan genç kadın 2 bin 800 lira olan asgari ücret için ” 3 milyar liralık asgari ücretten bahsediyoruz. Bir buçuk milyar liralık bir daire de otursak, 600 lira da pazar masrafımız olsa 2 milyar 100 eder. 100 lira internet 100 lira elektrik 100 lira su 200 lira da doğal gaz olsa 2 buçuk milyar eder. Geriye kalan 500 lirayla da et de yersiniz tavukta her hafta sonu ailenizle mangala gidersiniz 3 milyarla babalar gibi yaşarsınız” dedi.

Müzisyen Ağahan Yardelen ekonomik sorunlar yüzünden yaşamına son verdi

Genç kadın röportajın sonunda ise en büyük hayalinin Paris’e gitmek olduğunu söyleyerek , “Pasaportla birlikte 3 gün konaklama 5 milyar diyelim. Allahın yolunda 10 tane dosta sahip olsam ‘bu benim en büyük hayalım’ derim hepsinde 500 lira toplarım bir anda Paris’e giderim” ifadelerini kullandı.

Araştırma: Gençler mutsuz, umutsuz, borçlu ve yurtdışına taşınmak istiyor

TİP Milletvekili Barış Atay genç kadının asgari ücreti övüp borç parayla Paris’e gitme hayalini ‘Sonu harikaymış’ sözleriyle eleştirdi.

 

Son 14 ayda 124 bin 910 esnaf kepenk kapattı