Genç kadını kör olma riskine sokan motosikletliler yakalandı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 11:31 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 11:37 pm

Mersin’de kaldırımda yürüyen Hatice Aslan’ın gözüne, motosiklete binmiş kişiler tarafından bir cisim atıldı. Genç kadın, kör olma riskiyle karşılaştı. Polis ekiplerince yakalanan şüpheliler, su dolu balon attıklarını bunu da sosyal medyada gördükleri bir oyundan esinlendiklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi Hatice Aslan, 18 Kasım’da iki kadın arkadaşı ile dışarı çıktı. Kaldırımda yürüyen genç kadınların yanından geçen motosikletteki şüphelilerin attığı cisim, Aslan’ın sağ gözüne isabet etti.

Acı içerisinde yere yığılan Aslan, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Korneası zarar gören Aslan, kör kalma riski ile karşı karşıya kaldı. Aslan, tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra polise giderek şikayetçi oldu. Polis, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

ATM’ler bile anlayamıyor! Bastıkları sahte 200 liraları gerçek paralarla bozduran şebekeye baskın!

150 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan 150 kişilik özel ekip, yaklaşık 700 güvenlik kamerası görüntüsünü izleyerek iki şüphelinin kimliğini tespit etti. Ahmet K. ve Bilal K. oldukları belirlenen şüpheliler, polis tarafından adreslerine düzenlenen baskınla yakalanarak emniyete götürüldü. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde olayı, sosyal medyada gördükleri su dolu balonla oyun videoları üzerine gerçekleştirdiklerini söyledi. Şüphelilerin ifadelerinde başka kişilere de su dolu balon attıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.