ATM’ler bile anlayamıyor! Bastıkları sahte 200 liraları gerçek paralarla bozduran şebekeye baskın!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 11:57 am - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 12:05 pm

ATM’lerin bile ayırt edemediği şekilde 600 bin TL tutarında sahte para basan, 100 ve 200 TL’lik banknotları düşük ücretli alışverişlerde bozduran şebekeye yönelik baskında dokuz şüpheli gözaltına alındı, 7 şüpheli ise aranıyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, piyasaya sahte banknot sürdükleri tespit edilen kişileri takibe aldı. Yaklaşık altı ay boyunca hem teknik hem fiziki takip yapan ekipler, şüphelilerin Mersin başta olmak üzere çeşitli illerde sahte banknotlarla alışveriş yaptıklarını, piyasaya da bu yolla 600 bin liralık sahte banknot sürdüklerini belirledi.

ATM DAHİ ANLAYAMIYOR

Ekipler, ayrıca şüphelilerin ATM’lere de sahte banknot yatırdıklarını, paraların ATM’de dahi anlaşılmayacak nitelikte olduğunu belirledi. Çalışmanın ardından ekipler, 16 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Belirlenen adreslere tek tek girilirken, dokuz şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü, yedi şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürdürülüyor.

Öte yandan çete üyelerince genellikle 100’lük ve 200’lük banknotların sahte olarak tercih edildiği, iş yerlerinden düşük bedelli ürünlerin satın alınıp, sahtelerinin gerçek paralarla bozdurulduğu tespit edildi.

Sahte parayla keçi satın alan çiftçiye gözaltı