Gece yarısı gerilimi arttıran paylaşımlar! Demirtaş köprüleri attı mı?

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 7:31 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi 1:20 am

Mersin’de geçtiğimiz günlerde yapılan terör saldırının ardından Demirtaş’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Demirtaş, “Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutulan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Mersin’deki PKK saldırısının ardından Demirtaş, “Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.” sözleriyle terör saldırısını kınadı.

PKK DEMİRTAŞ’I HEDEF ALDI

Açıklamanın ardından PKK, Demirtaş’ı hedef aldı.

YENİ YAŞAM’DA DİKKAT ÇEKEN YAZI

Demirtaş ile ilgili HDP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Yaşam Gazetesi’nde dikkat çeken bir yazı yer aldı. Abdulmelik Ş. Bekir imzasıyla yayınlanan yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Demirtaş’ın HDP ile özdeşleşen, birbirini bütünleyen, tamamlayan sinonim ilişki biçimi giderek ayrışır. Özellikle bu algıyı oluşturmak için büyük çabalar veren kesimlere hazır kıta beklerken, istedikleri malzemeyi ve şansı altın tepside sunmak olur. Demirtaş’ın aktif siyasete dahiliyeti tartışılmıyor. Hatta katkısı olduğundan daha aktif müdahil olmalı ve tüm olanakları kullanmalı. Herkes de buna destek olmalı. Ancak bunu yaparken partisiyle ve dayandığı gelenekle uyuma daha fazla hassasiyet gösterebilmeli.

Soylu’nun ‘aşağılık’ sözlerine Demirtaş’tan ‘kirli’ yanıtı

Partinin kurumsal kimliğini, mevcut temsiliyetini, kolektif siyaset tarzını daha fazla gözetmeli ve güçlendirebilmelidir. Devasa bir siyaset mirası, geleneği ve tecrübesine sahip olan geleneğinden daha fazla beslenmeli ve ortaklaşmaya gerekli hassasiyeti gösterebilmelidir. Aksi arabayı atın önüne koşmak olur. Bunun açığa çıkaracağı sonuç çoğulculuğu yadsıyan tekil siyaset tarzını hakim kılmaktır. Bu da HDP’nin fikriyatı, ilkeleri, kolektif siyaset yapma anlayışı ve çoğulcu yapısıyla bağdaşmaz.”

DEMİRTAŞ’TAN PAYLAŞIM

PKK’nın ve Yeni Yaşam’da yer alan yazının ardından Demirtaş’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi: Demirtaş, “Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Mersin’deki terör saldırısından yeni görüntü! Patlama anı kamerada

DEMİRTAŞ KÖPRÜLERİ ATTI MI?

Haberimizin ardından Demirtaş’ın köprüleri atacak kadar bir paylaşım yapması dikkat çekti. Demirtaş paylaşımında şöyle dedi:

“Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum.

Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin “teröristi, katili” olarak yaftalanmayı göze alıyorum.

Konforlu alanlarından ‘siyaset’ yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün.”