Gears of War 6 gerçek oluyor

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 8:08 pm

Gears of War cephesinden üst üste ümit verici açıklamalar geliyor. Görünen o ki merakla beklenen altıncı oyun sonunda gerçeğe dönüşüyor.

Özellikle Xbox oyun konsolu olanlar için oldukça özel bir yere sahip Gears of War, sadece Xbox’ın değil tüm oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olarak görülüyor. Ancak buna rağmen seri son yıllarda o kadar da aktif değil. Hatırlarsanız ana serinin son oyunu olan Gears 5 2019 yılında çıkmış, bu oyundan sonra seri büyük ölçüde sessizliğe gömülmüştü.

O günden sonra gelen haberler, stüdyonun ana seriye yeni bir oyun eklemek yerine yan projelerle uğraştığını gösteriyordu. Tahmin edeceğiniz gibi bu da serinin hayranları tarafından pek hoş karşılanmadı. Ancak son dönemde gelen haberler, serinin hayranlarını heyecanlandıracak cinsten.

Gears of War

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Jeff Grubb, katıldığı bir podcast’te The Coalition stüdyosunun Gears of War serisindeki yan oyunları rafa kaldırdığını, bunun yerine heyecanla beklenen Gears of War 6’ya odaklanacağını söyleyerek serinin hayranlarını heyecanlandırmıştı. Jeff Grub oyun basınının önemli isimlerinden biri olmasa da neticede dışarıdan bir ism olduğu için bu açıklaması bir söylenti olarak kaldı. Ancak bugün The Coalition içinden de Grub’ın ortaya attığı bu iddiayı destekleyecek bir açıklama geldi.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri geliyor

 

Gears serisinin arkasındaki ekibin önemli yüzlerinden biri olan Joshua Ortega, seriye yeni bir oyun eklemek için işe geri döndüklerini söyleyerek serinin hayranlarını heyecanlandıracak bir açıklamaya imza attı.