Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kayması nedeniyle etkilenen 14 gecekondudan 3’ü kullanılmaz hale geldi. Bölgede yaşayan 96 kişi tahliye edildi.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde toprak kayması meydana geldi. 14 gecekondu toprak kaymasından etkilenirken 3’ü kullanılmaz hale geldi. Ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19.04.2024 günü saat 19.30 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokakta bulunan alanda toprak kayması meydana gelmiştir. Olaydan toplam 14 gecekondu etkilenmiş olup, bu gecekondulardan 3’ü kullanılamaz hale gelmiştir. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiş olup olay yerine çok sayıda Afad ekibi sevk edilmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

TAHLİYE EDİLEN VATANDAŞLARIN SAYISI 96’YA YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği’nden yapılan ikinci açıklamada, “Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78’i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, yarın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır” denildi.

78 KİŞİ BELEDİYE TARAFINDAN OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ise şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Gaziosmanpaşa Sakinleri,

19 Nisan 2024 tarihinde, Yıldıztabya Mahallesi, Bahadır Sokak’ta saat 11.00 sıralarında yaşanan toprak kayması sonucunda acil güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine hızla müdahale eden belediye ekiplerimiz ilk etapta risk altında olduğu belirlenen 26 haneyi güvenli bir şekilde boşalttı. Toplamda 96 kişiyi tahliye edildi.

Tahliye edilen vatandaşlarımızın bir kısmı, ilçemizdeki otellere yerleştirilerek geçici konaklama ihtiyaçları güvence altına alındı. Şu anda 78 kişi, belediyemiz tarafından koordine edilen otellerde misafir edilmektedir.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Belediye ekiplerimiz, olayın ardından bölgede sürekli olarak incelemelerde bulunmakta ve risk analizleri yapmaktadır. Bölgedeki diğer riskli alanlar da belirlenerek, gerekli tahliyeler yapılmıştır. Bu süreçte, vatandaşlarımızın güvenliği her şeyden önce gelmektedir.

Belediye olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına gereken tüm önlemleri almaya devam edeceğiz. Konuyla ilgili gelişmelerden sizi haberdar etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Güvenliğiniz için alınan kararları ve yapılan duyuruları dikkatle takip etmenizi rica eder, herhangi bir sorunuz veya ihtiyacınız olduğunda belediyemize

başvurmanızı öneririz.”