Gaziantep’te Emniyet önünde ‘canlı bomba’ alarmı: 1 kişi vuruldu

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 5:31 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 6:28 pm

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek “Üzerimde bomba var” dediği ileri sürülen kişi polis tarafından vuruldu. Görüntülerde vurulan kişinin tekbir getirdiği duyuldu. Valilikten açıklama geldi. 

AA’nın haberine göre Gaziantep’te İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısına gelen bir kişi, üzerindeki yeleği ve elindeki kumandayı göstererek, polislere “kendisini patlatacağını” söyledi.

Zanlı “canlı bomba” olabileceği şüphesiyle polisler tarafından vuruldu

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bomba imha ekiplerinin sevk edildiği de gelen bilgiler arasında.

Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, tedbir amaçlı yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

‘ÇOK SAYIDA ADLİ KAYDI VAR’

Gaziantep Valisi Davut Gül, Emniyet Müdürlüğü önünde vurulan kişi “Çok sayıda adli kaydı var” dedi. Gül “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun” ifadesini kullandı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’ne 1 Mayıs 2016’da IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu. (AA)

 

VURULMA ANI! TEKBİR GETİRDİ

Canlı bomba olduğu şüphelenilen kişinin vurulma anının videosu ortaya çıktı. Odatv’de yer alan görüntülere göre saldırganın vurulduktan sonra tekbir getirdiği duyuldu.

 

Kıdık: Atatürk Havalimanı’na uçuş yasağı getirildi