Gazetecileri hedef alan Ticaret Bakanı istifa edecek mi?

Yayın tarihi: 9 Nisan 2024 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı 1:38 pm

Ticaret Bakanlığı bugün İsrail ile ihracata bazı ürünlerde kısıtlama getirirken, Ticaret Bakanı Bolat’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İsrail ile ihracat haberleri hakkında yaptığı açıklama ve gazetecileri hedef aldığı sözler yeniden gündem oldu.

Ticaret Bakanlığı, “Türkiye, 9 Nisan 2024’ten itibaren bazı ürünlerin İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı almıştır. Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir” açıklamasında bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında İsrail’le yapılan ticarete yönelik eleştirilere cevap veren ve gazetecileri hedef alan açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın sözleri yeniden gündem oldu.

Yirmidört TV’de konuşan Bolat, konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ama haberin o terör örgütleriyle bağlantılı sitelerde verilme şekli, Türkiye’nin silah ve mühimmat satıyormuşçasına bir suçlanma şekliydi. Bir kere bu sitelere bakacaksınız. Bunlar güvenilir siteler mi? Bunlar devlete savaş açan siteler. Bunların haberlerine hemen ilk bakışta ‘aa böyle yazdılarsa’ gibi bir yaklaşımla inanmak son derece yanlıştır. Biz araştırdık, bulduk, İletişim Başkanlığı ile konuyu paylaştık… Gerek Ticaret Bakanlığı gerekse Milli Savunma Bakanlığımız ve İletişim Başkanlığımız delilleriyle beraber yaptığımız açıklamalarla bunun yalan haber olduğunu, dezenformasyon amaçlı ve yönlendirme amaçlı olduğunu ortaya koyduk.”

İhracat kısıtlaması kararına tepki yağdı: Hani İsrail’le ticaret yoktu?

Kaynak: HABER MERKEZİ